BORILAČKI SPORT Nakon što je pobijedio za vikend, borac se nalazi u komi već nekoliko dana

Published On 20. November 2020. | By saliha | Sport

Udarac je uzrokovao plućno krvarenje

Borac BKFC promocije, Frančesko Riki (Francesco Ricchi), već se par dana nalazi u medicinski induciranoj komi , prenosi “Fightsite”. Proteklog vikenda održana je 14. priredba BKFC promocije, na kojoj se održao meč između Rikija i Noe Kutera (Noah Cutter).

Riki je u istoj pobijedio prekidom u trećoj rundi vrlo zanimljivog i sadržanog meča. Nakon nastupa otišao je na pregled u bolnicu, gdje su pronađene poteškoće nastale zbog udarca u dušnik koji je primio tokom meča.

Naime, udarac je uzrokovao plućno krvarenje koje se tokom operacije pogoršalo te je Riki stavljen u medicinski induciranu komu. On se nakon meča osjećao dobro te se čak fotografirao s protivnikom i fotografiju objavio na Instagramu , prije nego je otišao na ono za što se nadao da će biti rutinski pregled.

BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship) promocija je u kojoj se borci bore bez rukavica. Nakon što je boks bez rukavica ponovno legaliziran, prvo u Ujedinjenom Kraljevstvu, a nakon toga i u Sjedinjenim Državama, pojavilo se puno kritika kako se radi o prebrutalnom sportu koji ne bi danas trebao biti dozvoljen.

Ipak, osim razbijenih te posjekotinama punih lica i puno masnica, do sada održane priredbe na ovako visokom nivou nisu dovele do problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *