IZETBEGOVIĆ JUNIOR I POLITIČKE VRATOLOMIJE Bake, izađi, pojačaj ekipu!

Published On 25. November 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Piše: Filip LOBO

Ko uvrnute audio trake za kasetu vrti se unatrag SDA Bake. 

Bakir Izetbegović predsjednik najveće bošnjačke partije – SDA iznova pa nanovo ponavlja priče zbog kojih mu ni nepismeni više ne vjeruju. 

Danas je bio kod Bucalo Elvira na državnoj televiziji, ali ponovo nimalo državnički ponavljao političku priču kakvu jedino i zna.

“SDA mora naći mlade ljude koji imaju odgovor na potrebe urbanih sredina”, kaže on. Komentirao je i Efenedića i njegovu pobjedu kazavši kako mu “nije bilo lako”, kaže Izetbegović.

Ne zna se misli li na političke botove poput Harisa Zahiragića ili mlade koji su zbog njegove politike ne okrećući se pobjegli iz domovine. Sve je manje mladih ljudi koji uopće žele u politiku. U takvo stanje svojom zaslugom doveli su ih arhaični primjeri kentrosaurusa, a danas velikih SDA nacionalista. Ko ne zna o čemu govorim nek pogleda svoje dijete. E ono kad je rođeno Halid Genjac je prvi put ušao u Parlament. To dijete danas ima 22 godine. A mlađahni Halid i danas u parlamentu. Dakle, prvi odgovor NETAČNO!

“Dobro je za SDA da se na vrijeme dobije šamar, hladan, leden tuš koji smo dobili u Sarajevu će nas probuditi. Mi smo jaki, mi ćemo to kompenzirati”, dodao je Izetbegović”, navodi Izetbegović junior u odgovoru na pitanje o debaklu SDA. Još jednom je ponovio onu da je SDA pobijedila u BiH. Al’ šta ćeš, on teritoriju BiH poznaje ko ja teritoriju Mozambika, a tamo nikada nisam bio.

Ovaj odgovor je DJELIMIČNO TAČAN,  jer istina je da je SDA dobila šamarčinu od ujedinjenih snaga protiv njene antipolitike. Koliko su jaki SDA i Izetbegović junior govore ostavke koje pljušte jedna za drugom u postizbornom vaktu. Jedino se prava na ostavku odriču Sebija i Bakir Izetbegović i njihov pulen Fikret Prevljak.

“Naša ruka će biti pružena prema građanskim strankama, prema ljevičarskim strankama, strankama koje su nastale od SDA, mirit ćemo se s tim ljudima kako bi branili BiH”, istaknuo je prvi čovjek SDA.

Tu ruku zauvijek će pamtiti Haris Silajdžić, Fahrudin Radončić i Željko Komšić. Jer ta je ruka pomenutoj trojici zakopala posljednje nade u ozbiljno bavljenje politikom. Ta ruka će se, prema sadašnjem raspoloženju osušiti čekajući. Što se tiče mirenja radi odbrane BiH to je neophodno, ali SDA mora shvatiti da ona više ne može voditi tu odbranu. Odgovor može dobiti ocjenu OBEĆANO – VEĆ VIĐENO!

“Ona je među onima koji su najbolji rezultat postigli… Jako je opterećena poslom i koronom, ona radi sedam dana u tjednu, na njoj je što će odlučiti”, kazao je Izetbegović o supruzi koju voli selamiti na stranačkim događajima.

Odgovor dobiva ocjenu IRONIČNO – TAČNO. Jer tačno je da niko do sada ni u SDA ni van nje nije uspio raskomadati i razoriti sarajevsko i bh. zdravstvo ko prva u Izetbegovića. Razbila KCUS, razbila SDA. Odličan rezultat!!!

Citirao je Izetbegović junior i svog oca Aliju: “Sile koje napadaju BiH će se umoriti, mi se nećemo umoriti”.

Ne znam od čega se to može umoriti SDA. Od afera, brojanja pokradenih para, raspoređivanja fotelja, svađa, posjeta stranačkim kolegama u pritvoru…  Ma jok bolan. Ovo junior misli da se bosansko – hercegovački narod neće umoriti od odbrane BiH. Ali apsolutno NETAČNO! Narod je umoran. Od politika SDA, izdaje, prodaje, predaje. Od protjerivanja pismenih, siromaštva, beznađa…

To nam je dala SDA. I pitam se o kakvom Izetbegović junior umoru govori kada je on, lično on i njegova partija kajase vlasti u Bosni i Hercegovini predao najvećim bh. neprijateljima Dodiku i Čoviću.

Umorio si se junioru. Lupetaš, nepromišljeno djeluješ, vodiš nas u ambis, isti onaj ambis do kojeg si doveo SDA. Zato bi bilo najbolje da odeš. Povedeš suprugu na 10 godina istraživanja Istanbula, Ankare.

Izađi iz igre, pojačaj nas tako ti Sebije!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *