Migranti prevrnuli više policijskih vozila, povrijeđeni policajci

Published On 21. January 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Povrijeđeno pet policajaca, uhapšeno desetak migranata

 Prava drama odvija se  sinoć u migrantskom kampu u Blažuju.

Kako javlja Avaz sa lica mjesta, stotine policajaca  uhapsili su desetine migranata. Saznajemo da policija traži oružje. Više policijskih jedinica su na terenu, a pomažu im i psi tragači.

Također, kako saznajemo, povrijeđen je i jedan policajac. Migranti su oštetili nekoliko policijskih automobila.

Osim policije na terenu je i nekoliko vozila hitne pomoći.

Kako je za “Avaz” potvrdio portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, do nereda je došlo nakon što su radnici IOM-a izolovali jednog migranta kojeg su željeli premjestiti u drugi kamp jer pravi probleme.

Ispred Klinike urgentne medicine (KUM) Kliničkog centra u Univerziteta u Sarajevu sinoć je  vladalo opsadno stanje. Smjenjivala su  se vozila Hitne pomoći koje dovoze povrijeđene migrante, ali i pripadnike MUP-a KS.

Podsjećamo da je sinoć došlo do velikih nereda u migrantskom kampu u Blažuju. Kako je za “Avaz” ranije potvrdio portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, do nereda je došlo nakon što su radnici IOM-a izolovali jednog migranta kojeg su željeli premjestiti u drugi kamp jer pravi probleme.

Stotine policajaca hapsilo je na desetine migranata. Migranti su oštetili nekoliko policijskih automobila te napali i policiju.

avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *