Savjeti za domaćice – Kako da “spasite” zagorjelu hranu?

Published On 22. November 2013. | By admin | Magazin

Ukoliko vam ručak zagori nema potrebe da očajavate i da uloženi trud propadne. Evo nekoliko načina da spasite zagorjele specijalitete.

Čak i najiskusnijim domaćicama se može desiti da im ručak zagori. Ipak, postoji način da pripremljeno jelo ne završi u kanti za smeće. Zagorjelu hranu nemojte miješati, već je prebacite u drugi sud i nastaviti kuhanje.

Ukoliko je miris zagorjelog jela ipak jak, kada hranu prebacite u drugi sud prekrijte je mokrom krpom. Nakon nekoliko minuta zamijenite drugom mokrom krpom i nastavite tako sve dok se miris zagorjelog ne neutrališe. Možete dodati i neki jači začin koji će zamaskirati preostali neprijatan miris.

Izvor: stvarukusa.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *