DANAS SJEDNICA Skupština KS o inspekcijama, javnom prijevozu i cestama

Published On 13. September 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Zastupnici će se izjašnjavati i o Prijedlogu odluke o osnivanju Javne ustanove Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS

Prijedlog zakona o dopuni Zakona o inspekcijama Kantona Sarajevo, bit će razmatran danas na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo i to po skraćenom postupku.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju saobraćaja na području KS, Nacrt zakona o javnom prijevozu putnika u KS i Nacrt zakona o cestama.

Također će biti razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice s djecom i Nacrt strategije razvoja KS 2021.-2027. godine.

Zastupnici će se izjašnjavati i o Prijedlogu odluke o osnivanju Javne ustanove Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS, te Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na Sporazum o poslovnoj saradnji kojim se regulišu međusobni odnosi na zajedničkoj realizaciji projekta izgradnje objekta JU Osnovna škola “Pofalići“ s vanjskim uređenjem s Općinom Novo Sarajevo i Zavodom za izgradnju KS i davanju saglasnosti ministrici za odgoj i obrazovanje KS da potpiše navedeni sporazum, najavljeno je iz Služba za protokol i press KS

avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *