KAKO JE DIPLOMIRALA Usvojena incijativa: Tužilaštvo KS što hitnije da izvrši sve provjere vezane za diplomu Sebije Izetbegović

Published On 14. September 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Ova incijativa je usvojena sa 21 glas „za“

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo usvojena je incijativa da Tužilaštvo KS što hitnije izvrši sve provjere vezane za diplomu Sebije Izetbegović, direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Ova incijativa je usvojena sa 21 glas „za“. Treba napomenuti da je klub SBB-a sa četiri glasa donio prevagu pri ovom glasnju.

U zaključcima stoji:

Traži se od Kantonalnog tužilaštva Sarajevo da što hitnije izvrši provjere vezane za medijske natpise da direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović nije u skladu sa zakonom položila ispite na postdiplomskom studiju te da je krivotvorila indeks Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Traži se od Kantonalnog tužilaštva Sarajevo da hitno putem međunarodne pomoći zatraže provjeru vjerodostojnosti gore navadenog indeksa s obzirom da se iz do sada prikupljenih i objavljenih informacija može osnovano zaključiti da postoji sumnja i počinjene krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja.

U obrazloženju se navodi:

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović nije imala uslove za upis na postdiplomski studij shodno prosjeku ocjena na medicinskomk fakultetu.

Također, Zagrebački Univerziteta u svom odgovoru Rektoru Univerziteta u Sarajevu nije mogao potvrditi vjerodostojsnot indeksa koji je priložen kao dokaz da je navedena osoba u Zagrebu položila deset ispita.

Ovakvo stanje je također utvrđeno provjerom Kantonalne inspekcije Kantona Sarajevo.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *