Trodnevna žalost u Crnoj Gori zbog masakra na Cetinju

Published On 13. August 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

(Patria) – Vlada Crne Gore proglasit će trodnevnu žalost povodom velike tragedije koja se danas dogodila u Prijestonici Cetinje.

Ovu informaciju objavio je premijer Dritan Abazović na svom Telegram kanalu.

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro povrijeđenih, među kojima je i pripadnik policije, potvrđeno je Javnom servisu iz Uprave policije. Policija je u razmjeni vatre ubila napadača.

Ministar odbrane Raško Konjević kazao je da je današnji događaj na Cetinju nezapamćena tragedija.

“Cetinje, njihovi sugrađani, cijela Crna Gora nijema je danas pred bolom porodica nevino stradalih”, napisao je na svom Tviter nalogu.

Oglasio se i ministar policije Filip Adžić.

“Postoje momenti kad zanijemiš, kad svaka riječ postaje suvišna. Tragedija kakva nije zadesila naš grad i državu. Molim se za povrijeđene, da dobiju najvažniju bitku i za porodice nastradalih da skupe snage i izdrže najteže momente. Saosjećam sa njima i proživljavam njihovu bol”, kazao je on.

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić kazao je da su mirnodopsko Cetinje i Crna Gora poprište pomračene svijesti koju naša tradicija ne pamti.

“Duboko saučestvujem u boli cetinjskih familija za najmilijima uz nadu da će povrijeđeni prezdraviti i vratiti se porodici i društvu”, naveo je on na Tviter profilu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *