BLEFIRA LI ABAZOVIĆ Stara većina potpisa nema, ali predlaže mandatara, rok istekao

Published On 20. September 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – U ponoć je istekao rok za dostavljanje prijedloga mandatara za sastav 44. Vlade predsjedniku Crne Gore.

Podsjetimo, lider Nove i funkcioner DF-a Andrija Mandić obavijestio je jučer poslijepodne predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da je stara skupštinska većina predložila Miodraga Lekića za mandatara za sastav nove Vlade. To nije učinjeno na formalan način, već putem pisma u kojem je naveo da su se pobjednici izbora 2020. dogovorili te da od njega očekuje “dužnu efikasnost”

Osim ovog pisma, do Đukanovića, kako saznaje portal Antena M, jučer nisu stigli potpisi partija koje predlažu Lekića za mandatara.

Razlog što potpisi nisu formalno stigli u Predsjedništvo najvjerovatnije leži u tome što je, prema medijskim saznanjima, “skupljeno” svega 32 potpisa, a fali još pet potpisa SNP-a, tri GP URA i jedan Civis-a.

Kakva je dalje sudbina ove prave političke zavrzlame vjerovatno će biti poznato već danas.

Ono što je već noćas postalo jasno je da su, čekajući Đukanovićev potez, Demokrate prozvale URA-u, odnosno premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, nazvavši ga “klasičnim bleferom”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *