Velika policijska akcija u Sarajevu: Uhapšeni bivši službenik SIPA-e Fahrudin Gačanović i Admir Arnautović Šmrk

Published On 20. September 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Crna hronika

Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela

U Sarajevu je sinoć realizirana policijska akcija po nalogu Tužilaštva BiH, u kojoj je uhapšen i bivši pripadnik Državne agencije za istrage i zaštitu zaštitu (SIPA) a aktuelni uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Fahrudin Gačanović. Pored Gačanovića, uhapšen je i Admir Arnautović Šmrk.

Također, raspisana je i potraga za Adnanom Maglićem koji nije zatečen na adresi stanovanja.

– Poduzimajući planske aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (Organizovani kriminal) u vezi sa članom 195. istog zakona (Neovlašteni promet opojnih droga) policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, tokom prethodne noći proveli su akciju s ciljem pronalaska i lišenja slobode lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, i to:

  1. A. rođen 1980.g. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji je lišen slobode od strane policijskih službenika Uprave policije, dok je za licem A. M. rođen 1985.g., raspisana operativna potraga obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja.

Također, slobode je lišen F. G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 237. KZ BIH (Povreda tajnosti postupka).

Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela.

Lica lišena slobode su smještena u službene prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad istim biti nastavljena kriminalistička obrada, a za A. M. se traga u cilju lociranja, pronalaska i lišenja slobode istog – rečeno je iz MUP-a KS.

Admir Arnautović Šmrk, ranije osuđivani narko diler, jedan je od menadžera pjevača Jale Brata i Bube Corellia.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *