Zmajice ispustile veliku prednost i upisale poraz od Grčke u Cazinu

Published On 4. November 2022. | By saliha | Sport

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Cazinu upisala poraz u prvom meču pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Bolja od BiH je bila selekcija Grčke sa 23:21. Zmajice su ispustila veliko vodstvo od šest golvoa razlike koje su imale svega desetak minuta prije kraja, piše SC.

Skromnu rukometnu predstavu vidjeli smo u prvom poluvremenu, koje je ponudilo i jako malo golova.

Nakon trideset minuta igre vodile su Zmajice sa minimalnih 9:8 na krilima izvrsne Desire Kolašinac.

U nastavku smo gledali potpuno drugačiju i daleko bolju utakmicu i predstavu naših djevojaka. Ali samo do finiša meča. Za samo petnaest minuta su postigle isti broj golova kao za cijelo prvo poluvrijeme, te su povele sa velikih 18:12.

Imale su dakle Zmajice šest golova prednosti. No uzvratila je tada Grčka i napravila dobru seriju kojom je stigla na samo dva gola zaostatka (20:18), kada je do kraja bilo osam minuta.

Nastavila se kriza Zmajica i u narednim minutama i Grkinje prilaze na samo gol zaostatka serijom 7-2. A onda BiH igra s igračicom manje od 56. do 58. minute.

Koristi brojčanu nadmoć u tim trenucima Grčka i poravnava. No potom je isključena na dvije minute i jedna grčka rukometašica. No, Dautović griješi i onda Grčka iz kontranapada stiže do vodstva…

Na kraju je završilo 23:21 u korist Grkinja.

Desire Kolašinac je bila najbolja u redovima BiH sa 9 golova, a Edina Demić je pogađala pet puta.

BiH je igrala u sastavu: Gudelj A., Latifović, Railić, Vrančić, Kolašinac, Topčić, Gudelj M., Demić, Dautović, Kulić, Bošnjak, Gavrilović, Majkić, Pidro, Alikadić, Topić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *