TREBA LI SE ZAMJERITI ZAPADU Njihovo partnerstvo ubija sporo i efikasno, i državu i narod!

Published On 16. November 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Piše: Rasim Belko

Od prvih “mirovnih” konferencija s početka apokalipse namijenjene Bosni i bosanskim muslimanima i cijelim tokom agresije na ovu državu, pa do dana današnjeg svjedočimo jedinstvenoj mantri koja na polju logike izgleda licemjerno i bezobrazno. “Dogovorite se”, “morate se dogovoriti”, “za reforme je potreban dogovor”, kazivali su i danas kazuju zapadne diplomate, lideri i ini drugi koji kada Bosnu i Hercegovinu posmatraju zatvore jedno oko, pa onda gledaju. 

Zapravo, pretvaraju se da ne razumiju. A jasno im je da se u Bosni teško dogovoriti. I onda kada su pretvarajući je u pakao svim mogućim oružjima i danas kada je politčkim i specijalnim ratom pokušavaju uništiti nije bio i neće biti moguć dogovor. Uzrok je jednostavan i lako vidljiv. U Bosni i Hercegovini postoje tri strane. Jedna je strana branila Bosnu od nestanka, a bosanske muslimane (uglavnom Bošnjake) od istrebljenja. Druge dvije strane su bile dio pokreta koji su sinhronizovano po dogovoru radili na realizaciji paklenih planova.

Od prvog dana napada na Bosnu do danas nije se desila suštinska promjena. Rat traje i vodi se drugim sredstvima. Politički atacima unutar BiH iz onih struktura koje rade za Srbiju i Hrvatsku. Iste potom podržavaju njihovi saveznici. A sve pred očima lažnih mirotvoraca i još lažnijih zagovornika opstojnosti i napretka BiH.

Cjelokupna politika centara moći, oličenih u ono što zovemo Zapad može stati u jednu Morionovu rečenicu: “Raziđite se, vi ste sada pod zaštitom UN-a”. Ubrzo se pokazalo da je ta zaštita paprat u kojoj će nestajati bosanski muslimani, Bošnjaci. Muškarci, bebe, djeca, starci, žene… Nestajali su kao u nekom lošem i negledljivom filmu. I sve to u ratnoj oazu koju je trebao da štiti Zapad. Koji je na kraju krajeva i razoružao one koji su bili spremni da brane sebe i svoj narod. “Da li iza svega stoji Akaši, Butros Gali ili neko drugi, bojim se da za Srebrenicu neće više biti bitno” glasit će posljednje riječi Nine Ćatića u posljednjem izvještaju iz Srebrenice. I sve se desilo pred očima svijeta. Svijeta koji je to nijemo posmatrao.

A onda su nam, nakon genocida, ratnih zločina kakve do tada međunarodno pravo nije poznavalo, nametnuli lažni i nepravedni mir. Mir postignut prisilnim Mirovnim sporazumom u Dejtonu. A u sporazumu na duge staze onemogućili da ovo jednom bude normalna država. Vojsci i policiji i njihovim civilnim naredbodavcima, koji su skupa počinili pomenute zločine, dali su polovinu države na upravljanje. A onda su rekl “dalje se dogovarajte”. Prošlo je od tog lažnog mirovnog sporazuma 27 godina, a dogovor niti je moguć, niti postignut.

Zapad predvođen SAD-om, Velikom Britanijom i Evropskom unijom nastavio je da nas laže u lice porukama kako je dogovor moguć, ali eto samo malo volje fali. I kompromisa. Kontinuirano pod tim podrazumijevajući kompromis u korist antidržavnih ekspozitura komšijskih država koje nikada nisu željele da između njih postoji država Bosna.

Zdravom logikom nemoguće je objasniti tu kontinuiranu potrebu nametanja priče o unutrašnjem dogovoru dok istovremeno emisari Amerike, Britanije i Evropske unije idu u Beograd i Zagreb da razgovaraju o pitanjima Bosne. A nije Bosna ničije siroče kojem treba pomoć komšiluka. I laž je da o stabilnosti i napretku Bosne treba da vode računa zemlje koje su izvršile oružanu agresiju na ovu državu. Nije samo laž, već i mnogo više. I podlije.

Još je veća laž da se u Bosni i Hercegovini mogu dogovoriti tri političke armije, koje se i danas, kao i prije 1995. godine nalaze na suprotnim stranama. I tačno se zna da dvije strane sarađuju sa Putinom, Orbanom, Vučićem i Plenkovićem kako bi što efikasnije onesposobili Bosnu i odveli je na put nestanka uslijed nemogućnosti opstanka.

Kako onda gospodo u Washingtonu, Londonu, Briselu da se dogovorimo. Ili da preformulišem pitanje – zašto kontinuirano forsirate podršku za dogovor sa remetilačkim faktorom. Ne vidim da recimo u izraelsko-palestinskom pitanju forsirate potrebu dogovora Izraela s Palestinom, Hamasom i Fatahom. Kao što ne vidim da forsirate Ukrajinu da se dogovori sa Putinom dok njegova vojska ubija civile širom zemlje i do Rusija anektira dijelove Ukrajine. U tim slučajevima ste jedinstveni i složni.

A za Bosnu primjenjujete druga pravila. Pravila laži i obmane. To je jedini ispravan naziv za ono što radite danas i svih 30 godina od raspada Jugoslavije. Vi ste gospodo Zapadnjaci oformili Haški sud za Jugoslaviju. On je osudio mnogo krivaca za razaranje i ubijanje Bosne. I sada nas ubjeđujete da se trebamo dogovoriti sa ubicama Bosne. Povrh svega ubjeđujete nas da taj dogovor treba da Bosnu povede naprijed. U EU i NATO.

Lažete! Bezobzirno i licemjerno. Jer, vi u Washingtonu se ne dogovarate s Trumpom nakon januarskog haosa na Captolu. Odmah ste direktno rekli da je antidemokrat i neprijatelj američke vrijednosti. A nas tjerate da se dogovaramo s politikama koje su ubile stotine hiljada ljudi. I koje su isto tako, antidemokratske. Nadasve, anticivilizacijske.

Vi ste takve stavili na vaše crne liste, a nama pojašnjavate da s njima treba da pravimo vlast. Ili vi gospodo Britanci. Ne vidim da pravite politički dogovor sa bilo kim ko pokušava pocjepati Kraljevstvo i odvojiti dijelove. Još kod vas to pokušavaju politički. Kao što ne vidim da se Evropljani dogovaraju sa secesionistima i sljedbenicima zla iz Drugog svjetskog rata.

Takve ste izopćili iz svojih društava, upregnuli ste sve mehanizme da ih ogadite vašim javnostima. A nas tjerate i ubjeđujete da s takvim moramo!

Zašto, gospodo zapadnjaci?

Je li cilj vašeg tjeranja i zagovaranja dogovora sa secesionistima i sljedbenicima zla da nas natjerate da shvatimo i prihvatimo da je Bosna nemoguća. Jer, ti koje nam namećete za partnere, preko Schmidta i odanih politika, oni isto govore da je Bosna nemoguća. Stoga se i pitam, jeste li vi i dalje, kao i u Srebrenici, njihovi partneri u zlodjelu?

Mi smo jednom Morionu vjerovali, drugi nam se neće (čitaj ne smije) ponoviti. Ma kolika da je cijena. A proći će i oni koji vam vjeruju zbog onog čime im mažete oči. Da niste licemjerni preporučio bih vam film “Pucanj u dušu”, da vidite kako su politike identične vašim bile saučesnice tog pucnja. A vi ste očito postali saučesnici njihovih nasljednika, koji u lažnom miru pokušavaju završiti ono što oružjem završili nisu.

Možda se ne trebamo vama zamjerati, ali bi nas prije moglo ubiti vaše licemjerno partnerstvo!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *