U općini  Hadžića žale se na slabo čišćenja snijega :Građani bolesne  morali nositi do kola hitne pomoći

Published On 22. January 2023. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Mada se za ovu namjenu iz Budžeta izdvaja 700.000 KM svake godine ponavlja se ista situacija, kaže vijećnik Admir Mujanović

Iz općine Hadžići ističu da će u toku dana  mašine za čišćenje  stići do svakog sela

Prema reakcijama građana prvi snijeg iznenadio je izvođače radova za zimsko održavanje puteva na području općine Hadžići.Iz naselja Miševići , gdje ima više od 5.000 građana  žalili da su bolesne  po dubokom snijegu morali nositi do kola hitne pomoći,  pošto  putevi  nisi  očišćeni .

Iz Korče, Resnika, Budmolića  i drugih mjesta također su  nas zvali  i pitali zašto su čitav dan  zatrpani u snijegu, i zašto zgrtalice nema i u ovim maseljima.Kažu da je prije 20 godina čišćenje snijega bila redovnije i bolje nego danas.

-Ovo je sramota. Svake godine na sjednicama Općinskog vijeća govorimo o ovom problemu, ali uvijek sve isto.Za ovu namjenu iz Budžeta općine se  izdvaja  čak 700.000 KM,a u većina naselja građani nisu zadovoljni čišćenjem, kaže nam  vijećnikm  OV Hadžići Admir Mujanović.

Za informaciju smo se obratili u općini Hadžići.Za ovu oblast zadužen je  Malik Konjohodžić  koji nam je kazao  da su oni stalno na terenu.

-Radi se po prioritetima.Glavne saobraćajnice odmah moraju biti očišćeni, a zatim dolaze i drugi prioriteti. Ja sam stalno  na  terenu.Nalazim se u  Budmolićima  gdje je zgrtalica upravo  sada prošla. Izvođač radova za zimsko održavanje puteva  svu mehanizaciju stavio je u funkciju i u toku dana  proći će kroz sva sela. Problem predstavljaju i sami mještani koji snijeg bacaju na saobraćajnicu, kazao nam je  Malik Konjohodžići iz općine Hadžići.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *