Nebojša Vukanović optužio bivšeg fudbalera Sarajeva. Haris Handžić skinuo zastavu RS sa dresa Leotara?

Published On 3. March 2023. | By saliha | Sport, Vijesti

Nebojša Vukanović optužio je bivšeg napadača Fudbalskog kluba Sarajevo Harisa Handžića da je sada, kao igrač trebinjskog Leotara, skinuo sa dresa zastavu Republike Srpske.

“Mediji u Federaciji, kao orkestar, osuli su paljbu, objavili tekst i sliku odbojkašice Mladosti i reprezentativke BiH Ivane Radović, zbog fotografije sa šubarom i tri prsta, te njene izjave da je potomak vojvode Momčila Ćujića, a sve ovo bi vjerovatno moglo dovesti u pitanje njen dalji nastup za reprezentaciju BiH iako je veoma talentovana i vrhunski sportista.

Nebojša Vukanović: Klub mezimče SNSD-a

Sa druge strane niko u Trebinju i Fudbalskom klubu Leotar, koji je mezimče i pod potpunom kontrolom patriota iz SNSD-a, nije reagovao na nevjerovatan skandal koji se desio na poslednjoj utakmici sa Posušjem, kada je napadač Haris Handžić skinuo sa dresa zastavu Republike Srpske.

Handžić u Leotaru nosi dres sa brojem 9, a zastavu Republike Srpske i srpsku trobojku skinuo je sa dresa u svlačionici uoči poslednjeg meča sa Posušjem. Handžić je najplaćeniji fudbaler Leotara, ima veliku platu, i postavlja se pitanje kako Luka Petrović i Uprava Leotara dozvoljavaju ovakvo ponašanje i pokušavaju zataškati slučaj? Šta bi se dogodilo da neki srpski fudbaler pokuša skinuti šahovnicu sa dresa Zrinjskog ili grb Federacije i BiH sa nekog sarajevskog kluba, da li bi bio kažnjen i u trenutku dobio otkaz?

Handžić je juče na svom instagram profilu čestitao pratiocima Prvi mart svojim pratiocima, iako se on ne slavi u Republici Srpskoj, niti je praznik po zakonima usaglašen na nivou BiH. Podsjećam da je 2019. godine bivši kapiten Zvijezde iz Gradačca Dejan Popović dobio otkaz u Klubu jer je na društvenim mrežama čestitao svojim pratiocima i građanima Republike Srpske 9-ti januar.

Kako će reagirati na skandal?

Luka Petrović i čelnici SNSD u javnosti se prestavljaju velikim srvendama i patriotama, pa ostaje da se vidi kako će reagovati na skandal i slučaj centarfora Handžića, koji je javno pokazao da ne poštuje klub za koji igra i koji ga odlično plaća, jer ako mu se ne dopada dres i zastava Republike Srpske, onda nije trebao doći u Trebinje i Republiku Srpsku već potpisati ugovor za neki klub iz Federacije. Očekujem da čelnici Leotara, kao i gradonačelnik Ćurić, izađu u javnost i kažu zbog čega su pokušali da zataškaju slučaj i amnestiraju Handžića?”, navodi su Vukanovića.

Saopćenjem je sada reagovao FK Leotar, dematiravši ove navode.

“Tekst koji je narodni poslanik Nebojša Vukanović objavio na svom portalu, a tiče se našeg fudbalera Harisa Handžića u kome je iznio niz neistina i spinova, zahtjeva našu reakciju.

Nije istina da je Haris Handžić skinuo zastavu Republike Srpske sa dresa prije utakmice u Posušju. Propustom našeg kluba prilikom izrade „rezervnog dresa“ sa brojem 9, propustili smo da na leđa dresa stavimo zastavu, koju imaju svi ostali igrači, ali i oznake sponzora i lige na rukavima, što ne poričemo.

Klub reagirao saopćenjem

Greške se u svakom poslu dešavaju, a mi od svojih ne bježimo. Apsolutno je neistina da je Handžić zahtjevao od Kluba takav dres ili da je, kako autor teksta navodi, skinuo zastavu prije utakmice u Posušju. Kao dokaz prilažemo fotografije iz jesenje polusezone, na kojoj se vidi da dres sa brojem 9 nema na sebi zastavu.

Takođe, Handžić je prije izrade toga dresa nastupao sa brojem 16 na leđima, koji ima zastavu na sebi, za šta takođe prilažemo fotografiju kao dokaz.

Sumnjati u Handžićev odnos prema dresu Leotara, koji je najbolji strijelac Kluba, u najmanju ruku je nepošteno, ako znamo da je u zimskom prelaznom roku odbio mnogo bogatije ponude od drugih klubova, samo zato što nam je dao riječ, a još nije imao potpisan produžetak Ugovora. NJegov učinak u dresu Leotara najbolje pokazuje njegov odnos prema Klubu.

Propust sugerisali navijači

Ovaj propust su nam sugerisali navijači odmah nakon utakmice u Posušju i reagovali smo i ispravili grešku na dresu.

Nažalost, u trenucima kada naš Klub u svakom pogledu pravi odlične rezultate, i na terenu i van njega, i kada je došao u poziciju da se stabilizuje, kako na tabeli, tako i organizaciono i infrastrukturno, jave se „dušebrižnici“ koji misle najbolje i klubu i gradu, a za klub i grad nisu dali ništa.

Pozivamo sve iskrene navijače našeg Kluba da u subotu dođu na stadion na utakmicu protiv Igmana i pruže podršku Klubu kao što su do sada, te se na licu mjesta uvjere šta je istina.

Nadamo se da će Nebojša Vukanović objaviti ovaj demant na svome sajtu, jer je bez provjere informacija u FK „Leotar“ obmanuo javnost”, naveli su iz FK Leotar.

Rapot.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *