VIDI ŠIRE, GLEDA DALJE Karić napisala hvalospjev Bećiroviću: Profil intelektualca kojeg ne moraju svi da razumiju

Published On 18. October 2023. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić nerijetko javno pohvali svog stranačkog kolegu Denisa Bećirovića

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić nerijetko javno pohvali svog stranačkog kolegu, člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića. Karić je, inače, bila dio tima predizborne kampanje Bećirovića.

Tako je prije nekoliko mjeseci, prilikom njegove posjete Vijećnici, objavila kako je on, dakle Bećirović, ‘jedan od najboljih poznavalaca historije Sarajeva’. Ovakva konstatacija izazvala je brojne komentare u kojima su se ljudi čudili pokušavajući naći uporište u ovakvoj tvrdnji, ne sporeći pritom Bećirovićevo obrazovanje.

Sada je Karić ponovo na Facebooku objavila status u kojem hvali kolegu Bećirovića kao državnika “koji vidi šire i gleda dalje, razumije prošlost i gradi budućnost”.

“Biti državnik ne znači biti samo političar. To je više od toga. Biti državnik, ne znači boriti se samo za sebe i svoju političku opciju. Biti državnik znači vidjeti šire i gledati dalje. Razumjeti sadržajnije. Biti državnik znači voditi zemlju sigurnim putem u bolje sutra svih nas. Razumjeti prošlost ali graditi budućnost, a to je ono što našoj domovini treba. Mudrost za bolje sutra. Za mir. Za stabilnost.

“Zato podržavam rad Dr. Denis Bećirović, jer je profil intelektualca i političara koji postavlja nove standarde modernog političkog djelovanja, koje ne moraju svi da razumiju, ali korist će da osjete svi građani Bosne i Hercegovine, a to je najvažnije od svega”, kaže Karić.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *