BRUTALAN NAPAD: Vlasnik boksa na pijaci Kvadrant u Sarajevu pretukao komunalnog radnika, sutra ga čeka operacija

Published On 17. March 2024. | By saliha | Crna hronika

“Kada se desio požar na otvorenoj pijaci na Otoci, preduzeće Rad je prvo pružilo bezrezervnu pomoć, da bi se na tu dobrotu pojedinci ‘odužili’ na ovakav način”, kazali su.

Radnik KJKP Rad pretučen je i u nesvjesnom stanju prevezen na Klinički centar Univerziteta (KCUS) u Sarajevu. Njega je jučer na radnom mjestu pretukao vlasnik boksa na sarajevskoj pijaci Kvadrant. 

Kako Klix saznaje, povrijeđeni radnik je zadobio frakturu kosti lica te ga sutra očekuje operacija.

Kako saznajemo, do napada na radnika je došlo jer je tražio osobu čiji je automobil bio parkiran i ometao kretanje vozila KJKP Rad, a koje se kretalo iz pravca Buća Potoka prema kružnom toku na Otoci.

Radnik je izašao iz vozila Rada kako bi pronašao vlasnika i kazao mu da pomjeri vozilo kako bi kamion mogao proći.

Nakon toga je vlasnik automobila, koji je ujedno i vlasnik jednog od boksova na pijaci, zajedno sa još nekoliko osoba nasrnuo na radnika i pretukao ga.

Policija je uhapsila vlasnika vozila i boksa, a u potrazi je za njegovim pomagačima.

O svemu se oglasio KJKP Rad. Iz ovog preduzeća je navedeno da je jučer jedan od vlasnika boksova zajedno sa svojih nekoliko prijatelja fizički nasrnuo na njihovog uposlenika.

“Kada se desio požar na otvorenoj pijaci na Otoci, preduzeće Rad je prvo pružilo bezrezervnu pomoć, da bi se na tu dobrotu pojedinci ‘odužili’ na ovakav način”, kazali su. 

Iz Rada pozivaju građane koji su svjedočili ovom napadu da sa policijom podijele saznanja o osobama koje su učestovale u napadu, a potom pobjegle.

Slobodna Bosna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *