Nestali Hamza Muminović pojavio se u džamiji u Kiseljaku. Krenuo je u pravcu Brnjaka

Published On 9. April 2024. | By saliha | Vijesti

Hamza Muminović, čiji je nestanak porodica prijavila policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo, viđen je u Kiseljaku u džamiji Han Ploča, javila je Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo. Muminović je student prve godine Mašinskog fakulteta u Sarajevu. Prije dva dana viđen je u 18.30 sati kada je trebao da putuje iz Sarajeva u Konjević-Polje, gdje mu živi porodica.

“Danas u 17.50 časova nadzorne kamere džamije na Han Ploči u Kiseljaku su zabilježile Hamzu koji je ušao u džamiju i obavio ikindija-namaz, o čemu nas je obavjestio i efendija pomenute džamije, a nakon toga građani su ga primijetili kako pješači u pravcu Kiseljaka u naselju Brnjaci. O svemu smo upoznali Policijsku upravu Novi Grad Sarajevo, Operativni centar civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo, kao i Policijsku stanicu Kiseljak. Fotografije su autentične sa nadzornih kamera u džamiji.

Ovom prilikom apelujemo na sve naše sugrađane ukoliko primjete Hamzu, da obavijeste najbližu policijsku upravu na broj 122 ili na naš dežurni broj +38762112700”, javili su iz GSS Novi Grad Sarajevo.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *