Uhapšeni napadači koji su mladiće iz Stoca pretukli palicama. Ovo su njihova imena

Published On 10. April 2024. | By saliha | Vijesti

MUP HNK uhapsio je napadače na četvoricu mladića u Stocu. Poznati su identiteti trojice uhapšenih napdača. Prema nezvaničnim informacijama u vezu s ovim krivičnim djelom dovedeni su: Severino Marić, Marino Sabljić i Dragan Gakić.

Oni su automobilima presreli vozilo četvorice mladića te ih izvukli i pretukli palicama. Vlasnik vozila Golf VI je Dragan Gakić dok je vlasnik vozila BMW Severino Marić.

Trojica uhapšenih se trenutno ispituje u prostorijama MUP-a nakon čega će biti predati u nadležnost Tužilaštva HNK.

MUP je još jučer objavio detalje napada.

Kako su naveli, u noći sa subote na nedjelje oko 00.10 sati u Policijsku stanicu Stolac M. A. (2004) iz Poplašića – Stolac je prijavio da je upravljao vozilom marke Mercedes magistralnim putem iz Mostara prema Stocu gdje u mjestu Masline Stolac dolazi do udara u zadnji dio njegovog vozila od strane vozila VW Golf V nn registarskih oznaka.

“Uslijed udara njegovo vozilo je stjerano s puta pred bivši dom. Iza vozila VW Golf stala su još dva vozila, vozilo marke BMW i VW Passat iz kojih je izašla grupa od oko 10 lica, maskirani i sa bejzbol palicama koji lupaju po njegovom vozilu na koje bacaju baklje, nakon čega nasrću na lica koja su se skupa s njim nalazila u vozilu, te ih udaraju palicama po čitavom tijelu. Nakon toga su se vozilima udaljili u nepoznatom pravcu”, saopćeno je.

Zbog ovog napada, kao podrška pretučenim mladićima, u Stocu su za danas zakazani protesti.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *