PREDSJEDNIK SDP-A Nikšić: Preko crvenih linija nećemo preći

Published On 14. May 2024. | By saliha | Vijesti

Nakon sastanka vladajuće koalicije na državnom nivou – Trojka, SNDS i HDZBiH, prvo se obratio lider SNDS-a Milorad Dodik, koji je, između ostalog, poručio da se nije pao dogovor te da će tražiti odgovornost Zlatka Lagumdžije, ambasadora BiH pri UN-u u vezi s rezolucijom o Srebrenici.

Nakon njega, šef SDP-a Nermin Nikšić kazao je da ne postoji cijena koju su spreni platiti nauštrb građana BiH.

“Ne postoji cijena koju smo spremni platiti da pređemo crvenu liniju na štetu građana BiH. Kako dosad nismo prelazili, nećemo ni sada. Spremni smo razgovarati o svim stvarima, svako od nas ima određene principe, stvari na kojima ne možemo popuštati”, kazao je Nikšić i dodao:

“Velika je stvar da smo dobili pretpristupne pregovore, da smo 110 mjera riješili, imamo još te tri mjere veoma važne, da pokažemo da država može funkcionirati, da usvojimo budžet, pa tek onda možemo govoriti o Planu reformi,”

“Naši partneri iz RS imaju drugačije viđenje određenih stvari, ali to smo navikli i nikad nismo ni pokušavali reći da imamo isto mišljenje. To ne znači da kompromis znači da prihvatamo nametanje od bilo koga, nekih narativa i odnosa. Ako nismo spremni na to, onda nema kompromisa”, poručio je Nikšić.

Dakle, zaključuje “nemam pozitivnu vijest, ovaj sastanak smatramo kao da nije gotovo, nego da ćemo u narednom periodu naći, a dotad da dobro razmislimo o nekim stvarima koje su bile na stolu. Nismo spremni da ćemo ikad preći crvenu liniju koja će ići protiv interesa BiH”.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *