Dom Brezovača: Odmor u prirodi na čistom zraku

Published On 1. December 2012. | By admin | Aktuelnosti

Planinarski dom “Brezovača” nalazi se u podnožju planine Igman, daleko od gradske buke, a njegova vrata otvorena su za sve posjetioce.

Dom je u vlasništvu Planinarskog društva “Brezovača” formiranog 2006. godine, koje trenutno ima oko 120 redovnih članova.

Kako nam je kazao Sejo Nizić, predsjednik Društva, osim članova, veliki je broj i njihovih prijatelja koji dolaze da se odmore od svakodnevice.

– Svi mogu koristiti prostorije ovog doma. Gosti mogu dobiti uštipke s kajmakom, grah i ostale specijalitete, a po želji posjetilaca domar je tu da spremi i druga jela – kazao je Nizić.

Atraktivna lokacija, ukusna i domaća hrana, svjež planinski zrak samo su dio ponude u kojoj možete uživati kada posjetite “Brezovaču”.

– Pred samu sezonu uspjeli smo urediti sobe za noćenje. Na raspolaganju imamo 16 kreveta i dva kupatila. Već imamo najavljene posjete kolega iz drugih društava, kako iz zemlje tako i iz okruženja. Prostor oko Doma može se koristiti za odbojku, košarku, mali nogomet… Za one koji imaju djecu, tu su i ljuljačke – ističe Nizić.

 

Česte posjete

U posjeti Domu “Brezovača” zatekli smo Amira Pilava s prijateljima. On kaže da tu dolazi još otkad je prostor bio u fazi adaptiranja.

– Nadam se da će ove zime sve zaživjeti u punom kapacitetu i da će ovdje boraviti brojni ljubitelji planinarenja i svježeg zraka. Usluga je vrhunska, a hrana je uglavnom domaća – kazao je Pilav.

 

avaz