SAVJETI Zaštitite tijelo od čestih infekcija dišnog sistema

Published On 20. December 2021. | By saliha | Magazin

 

Djeluje smirujuće kod prvih znakova prehlade i gripe

Čajevi su odlični saveznici imuniteta koji ne samo da će vas ugrijati toko hladnih dana nego će ljekovito bilje, od kojeg čajeve pripravljamo, osnažiti i zaštititi tijelo od čestih infekcija dišnog sistema koje prate hladnije zimske mjesece.

Đumbir – ima snažan utjecaj na zdravlje, djeluje na kardiovaskularni sistem i cirkulaciju, pomaže probavi, smanjuje apetit i pokreće metabolizam. Đumbir je saveznik imuniteta, a učinkovit je u suzbijanju mučnine tokom putovanja i u vrijeme trudnoće protiv prve jutarnje mučnine. Također, ima povoljan utjecaj na snižavanje krvnog pritiska, razine šećera u krvi i razine holesterola. Osim toga djeluje smirujuće kod prvih znakova prehlade i gripe.

Sljez – sadrži antocijane, polisaharide, flavonoide te djeluje umirujuće na sluznice i bronhije. Sljez se koristi kod smirivanja kašalja i bolesti bronhija. Radi sadržaja sluzi sljez ima protuupalna svojstva, a obiluje polisaharidima odgovornim u jačanju imuniteta. Listovi sadrže vitamin C, beta-karoten i željezo kao dobre saveznike imuniteta.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *