KORISNO Zašto se javlja glavobolja na godišnjem odmoru

Published On 3. August 2022. | By saliha | Magazin

Pobrinite se za to da soba u kojoj spavate bude hladna i zamračena

Konačno je stiglo i vaše vrijeme godišnjeg odmora. Jedva ste dočekali da odmorite dušu, stavite mozak na off i uživate u toplim, ljetnim danima. To je vrijeme kad se svi želimo maknuti od poslovne svakodnevice i stresa te “napuniti baterije” za dalje.

Stabilizirajte stres

Ipak, mnogi ljudi prisjećaju se svojih godišnjih odmora po tome da su patili od jake glavobolje zbog koje nisu mogli ni normalno funkcionirati. I da, to se događa upravo na odmoru kad biste se trebali opustiti i uživati. Ipak, stručnjaci navode da postoje faktori koji uzrokuju upravo te glavobolje, ali i što možete učiniti kako biste ih spriječili da vam unište slobodno vrijeme i odmor.

Nacionalna zaklada protiv migrene savjetuje stabiliziranje stresa tako da dovoljno spavate, držite pod kontrolom svoje obaveze i provodite kvalitetno vrijeme s partnerom i prijateljima. Nadalje, vremenske zone mogu poremetiti nečiji cirkadijalni ritam, a to pridonosi poremećaju sna i napadima migrene.

Važno je da budete hidrirani

Pobrinite se za to da soba u kojoj spavate bude hladna i zamračena te se pridržavajte svoje normalne rutine odlaska na spavanje što je više moguće.

Važno je da budete hidrirani i da održavate dovoljnu količinu vode jer je i to ključno kod sprječavanja mogućih glavobolja.

Klinika Cleveland piše da ponekad i prehrana može biti faktor koji će uzrokovati glavobolju.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *