Čovjek koji je pijan automobilom udario policajca i pobjegao je neko sa kim se na skupu u Goraždu Bakir Izetbegović pohvalio

Published On 11. August 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović održao je sinoć u Goraždu novu stranačku tribinu.

Tom prilikom izreklamirani su kadrovi SDA iz Bosansko-podrinjskog kantona, a zanimljivo je da je Izetbegović promovirao i optuženika Ramiza Ridžala.

Ridžal na bini uz Bakira Izetbegovića

Ridžal je zastupnik SDA poznat po brojnim ispadima i incidentima, a u martu prošle godine je, vozeći pijan, automobilom uradio policajca te pobjegao.

Tada je patrola zaustavila njegov terenac, a nakon što je zamoljen da izađe iz automobila kako bi uradio alkotest, Ridžal je dodao gas te udario policajaca.

Apsurd je da je Ridžal i član Komisije za sigurnost, a zbog ovog slučaja je protv njega podignuta optužnica koju je Općinski sud u Goraždu potvrdio u septembru prošle godine.

U optužnici se Ridžala tereti za napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Ridžalovo suđenje odgađalo se u više navrata, a njegova stranka (SDA) više od godinu i pol dana odbija ga smijeniti sa mjesta predsjednika skupštinske Komisije za sigurnost.

Ništa to nije smetalo Izetbegoviću i lokalnim šefovima SDA da Ridžala ispromoviraju na bini pred simpatizerima ove stranke.

PressMedia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *