Grupa Filing Silence pobjednici prvog New Wave Music Festa

Published On 17. November 2012. | By admin | Magazin

Grupa Filing Silence pobjednici prvog New Wave Music Festa koji se proteklih dana održavao u KSIRC-u u Hadžićima.Read More

Oni su u večerašnjem finalu odličnom svirkom pobrali simpatije prisutne publike i žirija i sasvim zasluženo došli do pobjede.

Na NEW WAVE Hadžići Music Festu, koji se održavao od 15.11.2012. do 17.11.2012. godine nastupilo je 8 bendova u dvije polufinalne i jednoj finalnoj večeri.

Večerašnjem finalu je za razliku od dvije prethodne večeri prisustvovali nešto više gledalaca ali ni blizu dovoljno da odgovori ovom vrhunskom muzičkom događaju u Hadžićima.

FILLING SILENCE je alternative rock bend iz Sarajeva. Formiran je 2001. godine. Proistekao je iz benda Euthanasia i pretrpio je dosada mnoge izmjene članova.

Kombiniraju klasični rock sa postmodernim hard rockom uz jake vokale i čvrste melodije gitara.

U njihovoj muzici se mogu osjetiti utjecaji bendova kao sto su 3 Doors Down i Butterfly Effeckt ali su takođe inspirirani i nešto starijim bendovima kao Whitesnake i Pearl jam. Inspiraciju za svoje tekstove nalaze u neiscrpnim izvorima misterije ljudske duše i emotivnog univerzuma.