“Merhamet” raspisao konkurs za dodjelu stipendija učenicima osnovnih i srednjih škola

Published On 3. January 2013. | By admin | Aktuelnosti
Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija iz Fonda za stipendiranje „Edah Bećirbegović“ za školsku 2012./2013. godinu.
Shodno odluci Upravnog odbora „Merhameta“, u ovoj školskoj godini dodijelit će se 51 stipendija, odnosno 34 stipendije za učenike na području Republike Srpske i 17 stipendija za učenike na području Federacije BiH.
Visina mjesečne stipendije za učenike osnovnih škola iznosi 50 KM, ukoliko je stipendija za jednog učenika iz jedne porodice, odnosno 75 posto od predviđenog iznosa ukoliko u jednoj porodici ima više učenika.
Visina mjesečne stipendije za učenike srednjih škola iznosi 75 KM, ako je stipendija za jednog učenika iz jedne porodice, odnosno 75 posto od predviđenog iznosa ukoliko u jednoj porodici ima više učenika. Pravo učešća na konkursu imaju svi redovni učenici osnovnih i srednjih škola sa prebivalištem u Bosni i Hercegovini.
Stipendiju ne mogu ostvariti učenici koji primaju stipendiju po nekom drugom odnosu. Više informacija o konkursu moguće je naći na web stranici www.merhamet.ba, saopćeno je iz “Merhameta”.
Tekst Konkursa – LINK