FOTO: Dvadeset godina 9. brdske brigade ARBiH

Published On 5. November 2012. | By admin | Aktuelnosti, Multimedija Sve

Polaganjem cvijeća, učenjem fatihe i prigodnim govorima sjećanja na šehidskim mezarjima u Kahrimanima,Mokrinama, Bukovici i Rakovici te spomen obilježjima u Tarčinu, Pazariću i Hadžićima obilježena je 20. godišnjica osnivanja 9. brdske brigrade ARBiH.Read More

– Danas odajemo počast poginulim borcima 9. brdske brigrade, ali i svim njenim pripadnicima te im poručujemo da ih nismo zaboravili. Naša brigrada je odbranila narod ovoga kraja te je učestvovala na svim ratištima od Sarajeva do Bihaća. Naš ratni put je bio častan. Bez i jedne mrlje i na to smo veoma ponosni, kazao je između ostalog bivši komandant brigade Ešref Bajraktarević.

Svečana akademija povodom 20. godišnjice održat će se večeras u atriju OŠ „6.mart“ Hadžići sa početkom u 19:00h. Streljački klub “Igman” Hadžići u znak sjećanja na preko 250 šehida ove brigade održao je tradicionalno,sedmo po redu, takmičenje učenika osnovnih i srednje škole. Učešće je uzelo oko 270 učenika u muškoj i ženskoj konkurenciji. Sve ove aktivnosti odvijaju se u organizaciji Općine Hadžići i Udruženja „9.bbr“ Hadžići.