FOTO+VIDEO: Promocija filma Gradac i pjesme Alestis band-a

Published On 18. October 2012. | By admin | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Promocije

Večeras (četvrtak, 18.10.2012. godine) je u holu Srednjoškolskog centra u Hadžićima upriličena svečana promocija dokumentarnog filma “Stranac u našem susjedstvu – Gradac”Read More i prve autorske pjesme hadžićkog Alestis Band-a pod naslovom “Sada idi”.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj učenika, profesora i gostiju koji su sa pažnjom pratili program koji su za ovu priliku pripremili organizatori.

Prisutnim se obratio i jedan od organizatora manifestacije a ujedno i producent filma profesor Jazid Bajrić.

On je u svom izlaganju ukratko prošao kroz ideju i proces snimanja filma. Zahvalio se svima koji su pomogli da se ovaj projekat realizuje na najbolji način.

Ovo današnje okupljanje jeste prije svega da pokažemo kreativnost naše mladosti koja svojim radom obećava da ispred nas stoji svijetla i uspješna budućnost.

Dokumentarni film koji opisuje stranca koji se nalazi nepuna dva kilometra od Hadžića učenici četvrtog razreda jedva su dočekali da urade. Pokazali su fascinantan interes za prošlost ovoga kraja i pokušali da jedan mali dio otrgnu od zaborava, između ostalog istakao je profesor Bajrić.
Kompletno obraćanje možete pogledati u video prilogu.

Manifestaciju su uveličali i članovi KUD-a Mladi metalac iz Hadžića koji su za ovu priliku odigrali jednu od svojih koreografija.

Članovi Alestis Band-a su izazvali erupciju oduševljenja izvođenjem svoje prve pjesme, za što su i nagrađeni dugotrajnim i gromoglasnim aplauzom. Pjesmu Alestis Band-a možete pogledati u video prilogu.

Na kraju manifestacije svjedočili smo i projekciji dokumentarnog filma “Stranac u našem susjedstvu Gradac” i predstavljanju ekipe koja je učestvovala u njegovom snimanju a koju su brojni gosti također nagradili dugotrajnim aplauzom.

Akteri: Malik Bajrektarević, Dino Vranić, Edis Hadžić, Semir Kurtanović, Din Bečirović, Nihad Šehić, Belmin Šehić i Benjamin Šehić

Narator: Haris Musić

Montaža: Anes Golubić i Alem Kadić

Snimatelj: Anes Golubić

Scenario: Alem Kadić i Amela Šarić

Tonska obrada: Amar Bešlija

Režija: Alem Kadić

Produkcija: Jazid Bajrić