Svečano puštena u rad nova ambulanta Meram Binježevo (VIDEO + FOTO)

Published On 3. October 2012. | By admin | Aktuelnosti, Multimedija Sve

Danas je u Binježevu kod Hadžića svečanim programom otvorena novoizgrađena ambulanta porodične medicine MERAM Binježevo.Read More

Ambulantu su svečanim presijecanjem vrpce otvorili načelnici općina Meram i Hadžići, Dr. Serdar Kalaycı i Hamdo Ejubović te direktor JU Domovi zdravlja Sarajevo, Milan Mioković.

Otvaranju je prisustvovao veliki broj građana naše općine kao i brojna delegacija iz prijateljske Turske koju su između ostalih činili pomoćnik ministra obrazovanja Turske, pomoćnik ministra rada i socijalne sigurnosti Turske, 18 članova vijeća Konye, načelnici općina Meram,Karaty,Seldzuk, Gunejsu, 10 članova državnog parlamenta, guverneri Karataya,Seldzuka i Merama, direktor Turske agencije za saradnju i koordinaciju za Balkan, predsjednici industrijskih i trgovinskih komora, biznismeni, predsjednik berze, šefovi klinika i glavni doktori medicinskog fakulteta te brojni turski mediji.

Ambulantu porodične medicine Binježevo je posredstvom TIKA-e finansirala Općina Meram iz Konye.
Njena vrijednost iznosi 440.000KM.

U svom izlaganju načelnik Ejubović se zahvalio gostima iz Turske što su došli i prepoznali vrijednosti i potencijale naše općine i njenih građana.Istakao je duboku zahvalnost na svemu što ova bratska općina radi za naš narod, na izgradnji ambulante u Binježevu i svim ostalim objektima koji su ovih dana Hadžiće učinili mnogo ljepšim mjestom za život. Načelnik je građanima Binježeva poželio da što manje koriste ovaj novi objekat, puno zdravlja i lijepih trenutaka.

Načelnik općine Meram iz Konje Serdar Kalaycı se zahvalio na gostoprimstvu i naglasio da je ovo jedan u nizu projekata koje njegova općina realizuja na području općine Hadžići kako bi našim građanima osigurala što je moguće bolje uslove za život.