Krajem februara ambulanta „Meram“ Binježevo počinje sa radom

Published On 4. February 2013. | By admin | Aktuelnosti

Do kraja februara 2013. godine jedan tim porodične medicine će otpočeti svoj rad u novoizgrađenoj ambulanti „Meram“ u Binježevu. Nakon toga, po sticanju uslova, bit će angažovan stomatolog i dodatni tim koji će zaokružiti rad u dvije smjene u ovoj ambulanti.

Ovo je zaključak današnjeg sastanka održanog u Općini Hadžići između načelnika Općine, Hamde Ejubovića i direktora JU „Domovi zdravlja KS“ Milana Miokovića i njegovih saradnika.

– Razgovarali smo i o najboljem načinu rješenja grijanja za ambulantu u Binježevu. Na kraju smo se složili da mi kao Općina platimo majstorske radove za ugradnju dodatnog električnog bojlera za zagrijavanje kojeg „JU Domovi zdravlja KS“ već imaju na stanju. S obzirom da je u ambulanti instaliran plinski bojler, prema evropskim i svjetskim standardima, predlagali smo ugradnju cisterne ukapljenog plina, no u „JU Domovi zdravlja KS“ smatraju da im je električni bojler u ovom trenutku jeftinija opcija, kazao je između ostalog načelnik Ejubović.

Završetak izgradnje ambulante porodične medicine Binježevo-Meram ozvaničen je u srijedu, 3.oktobra 2012. godine u 9.00 sati svečanim presijecanjem vrpce. Ovom činu prisustvovali su predstavnici Općine Hadžići sa načelnikom Hamdom Ejubovićem, menadžment JU Dom zdravlja KS predvođen generalnim direktorom prim.dr Milanom Miokovićem, te brojni gosti iz Turske. Turska Općina Meram u saradnji sa Turskom agencijom za razvoj i koordinaciju (TIKA) izdvojila je 440.000 KM za izgradnju objekta koji je urađen po svjetskim standardima. Ovom svečanom činu, kojim se obilježio završetak radova, prisustvovavalo je oko 200 gostiju iz spomenute turske pokrajine, a presijecanje vrpce popraćeno je mini-koncertom gostujućeg orkestra Mehteran. Događaj je pratio veliki broj novinara i televizijskih kuća iz Turske uključujući i TRT.

Press Općina Hadžići