Sjajna Hadžićanka Šejla Merdanović treća u slalomu na 38. izdanju Pokal Loka

Published On 18. February 2013. | By admin | Izdvojene vijesti, Sport

Na jednoj od najprestižnijih svjetskih skijaških utrka za djecu “Pokal Loka” u Sloveniji naše skijašice Šejla Merdanović i Elvedina Muzaferija ostvarile su odlične rezultate.

Hadžićanka Šejla Merdanović u utrci slaloma zauzela je treću poziciju u kategoriji do 16 godina i tako ponovila prošlogodišnji rezultat. Ispred Šejle takmičenje su završile Slovenka Slokar i Norvežanka Benster. Tako je Šejla još jednom potvrdila zašto je najveći talenat bh.skijanja.

U kategoriji do 14 godina, Visočanka Elvedina Muzaferija je zauzela četvrtu poziciju. Konkurenciju je deklasirala Talijanka Laura Dela Mea koja važi za najtalentovaniju svjetsku skijašicu, a Elvedini je trećeplasirana Austrijanka Thaler pobjegla za samo šest stotinki. Muzaferija je prošle godine na istome takmičenju zauzela 18.poziciju.

U veleslalomu je Merdanović bila 11., a Muzaferija 10. Ekipno naša reprezentacija je zauzela devetu poziciju na 38. izdanju Pokal Loka na kojem su u prošlosti nastupili i neki od najboljih svjetskih skijaša među kojima su i Janica Kostelić, Tina Maze i Ivica Kostelić.

U narednom periodu naše mlade skijaše očekuje i najveće takmičenje za djecu a to je Trofeo Topolino, nezvanično prvenstvo svijeta. Šejla je još prije tri godine tamo osvojila srebro u kombinaciji i postala prva skijašica sa ovih prostora nakon Janice Kostelić koja je na Trofeo Topolino osvojila medalju.

izvor: Facebook stranica Olimpijci iz Bosne i Hercegovine/furaj.ba