Vedad Gačanović: Zanima nas snažan ekonomski boljitak Općine

Published On 6. December 2012. | By admin | Globus

Vijećnik u Općinskom vijeću Hadžići, iz redova Narodne stranke Radom za boljitak, Vedad Gačanović, položio je danas zakletvu na svečanoj konstituirajućoj sjednici ovog Vijeća, čime je Boljitak postao parlamentaran i u ovoj sarajevskoj opštini.

Boljitak je s Gačanovićem podržao izbor predsjedavajućeg Općinskog vijeća i njegovog zamjenika.

„U narednom periodu, u skladu sa Programskim načelima Narodne stranke Radom za boljitak, fokusirat ćemo se na privredni prosperitet naše općine, imajući u vidu prvenstveno razvijanje poljoprivrednih resursa u Hadžićima, kao i obogaćivanje turističke ponude.

To podrazumijeva posebnu pažnju pitanja mladih i stvaranje povoljnih uslova za njihovo zapošljavanje, dalje profesionalno usavršavanje i omogućavanje ambijenta da na korist svih građana Hadžića, ostanu ovdje i zasnuju svoje porodice, doprinoseći razvoju općine svojim znanjem, radinošću, sposobnostima i novom energijom koja će donijeti pozitivne promjene za sve naše komšije i sugrađane.

Napomene radi, općinska organizacija Narodne stranke radom za boljitak iskoristit će zakonske i proceduralne smjese kako bi se na najbolji mogući način uskladile i provodile strategije za mlade, razvoj privrede, pogotovo poljoprivrede i lokalnog ekološkog plana. U prvom redu, zanima nas izmjena i Pravilnika za poticanje poljoprivrede, te njegova adekvatna primjena na terenu, naravno, usklađena potrebama proizvodnje i tržištu.

Također, želim se zahvaliti svim biračima koji su u Boljitku prepoznali subjekt koji može donijeti boljitak svima nama te želim svim izabranim kolegama, općinskom načelniku, predsjedavajućem Općinskog vijeća Hadžići sretan i uspješan rad, zasnovan na principima demokratičnosti i uvažavanja mišljenja i stavova svih sudionika u narednom mandatu“, poručio je Gačanović ovom prilikom.

Današnjoj sjednici Opštinskog vijeća Hadžići, prisustvovao je i Sejad Bečić, predsjednik općinskog povjerenstva Narodne stranke Radom za boljitak Hadžići.