Damir Sadiković iz Hadžića mlada nada Željezničara

Published On 2. December 2012. | By admin | Sport

U posljednjem prijateljskom susretu sa Gradinom, priliku da zaigraju sa prvotimcima su dobila i dva juniora našeg Kluba.

Pedesetominutni test sa timom iz Srebrenika je bio poseban po tome što su priliku za dokazivanje dobili naši juniori Faruk Gačan i Damir Sadiković. Ovom drugom je malo nedostajalo i da postigne lijep pogodak, u čemu ga je sprječila izvrsna reakcija golmana Gradine.

Za početak našeg razgovora sa vezistom juniorske selekcije, koja se također okitila jesenjim naslovom, zamolili smo Damira Sadikovića da se predstavi simpatizerima Kluba.

– Rođen sam 07.04.1995. godine u Kelnu (Njemačka). Završio sam osnovnu školu u Hadžićima, gdje trenutno pohađam i srednju. Fudbal sam počeo trenirati u 12. godini u FK Radnik, gdje sam se zadržao sve do ljeta ove godine. Naglasio bih da sam prije ove juniorske sezone sa Željom, odigrao dvije i za juniore Radnika u Premijer ligi, gdje smo imali zapažene rezultate, riječi su našeg omladinca, koji je na velikom broju turnira proglašavan za najboljeg igrača.

 

Uslijedili su odlasci na probe u Red Bull Salzburg i Mladu Boleslav…

– Kao šesnaestogodišnjak sam bio na probi u ovim klubovima, gdje sam ostao impresioniran uslovima za rad, što mi je možda i najveći podstrek da još više radim u budućnosti, govori strijelac pet golova u jesenjem dijelu Omladinske Premijer lige, koji je na Grbavicu stigao na preporuku trenera kadetske selekcije i proslavljenog igrača našeg kluba, Admira Adžema.

– Željezničar me zapazio na Hotonju, gdje sam se slučajno našao u kampu, koji je imao evropske uslove za rad, sa svim pratećim sadržajima. Kasnijom preporukom trenera Adžema sam došao na probu u juniore Želje.

 

U plavom dresu je nastavio sa uspjesima…

– Zahvaljujući treneru Mulaliću, imao sam čast igrati u najboljoj ekipi do sada i prvi put osvojiti titulu jesenjeg prvaka. Imali smo odličnu odbranu, odličan vezni red i super napad, komentar je ovog mladića na talentovanu generaciju, čiji je član.

 

Na pitanje da nabroji svoje igračke prednosti i slabosti, odgovara:

– Nije zahvalno govoriti o sebi, ali mislim da imam dobar šut, dugu loptu, zadnji pas, skok igru… Nedostaje mi još malo agresivnosti i fizičke spreme.

 

Najdraži igrač mu je Lionel Messi, a u Želji je to Samir Bekrić.

– Svi su odlični, ali posebno mi se dopada Samir Bekrić, jer igra moju poziciju i to vrlo uspješno, sa puno kretnji, driblinga, kontakata sa loptom…

Iako nije igrao sa Bekrićem, prijateljski susret sa Gradinom i prvi nastup za seniore, za Sadikovića je bio posebno iskustvo.

– Bilo mi je zadovoljstvo igrati sa Stanićem, Čolićem i ostalim prvotimcima. Bio sam veoma uzbuđen. Prezadovoljan sam odnosom prvotimaca prema meni i, ukoliko dobijem priliku da igram za seniore, maksimalno ću se potruditi da je opravdam. Protekla polusezona za juniore mi je bila super prilika za dokazivanje i mislim da su odgovorni prepoznali moj kvalitet.

 

Na kraju se zahvalio najzaslužnijima.

– Za sav dosadašnji uspjeh sam zahvalan roditeljima, koji su bili sa mnom i u najgorim situacijama, kazao je za kraj mladić koji bi se široj javnosti uskoro mogao predstaviti i na terenu.

željezničar.ba