Veljkovi dani u Somboru: Odličan rezultat Rahmane Kolende

Published On 2. December 2012. | By admin | Promocije

“Veljkovi dani” je tradicionalna manifestacija koju organizuje Gradska biblioteka “Karlo Bijelički” iz Sombora.

Posvećena je znamenitom srpskom piscu Veljku Petroviću, a prvi put se održava 2006. godine. Ove godine su održani od 15.-16. novembra, a naša učenica, Kolenda Rahmana, je u kategoriji za srednju školu, za najuspjeliju priču koju je nazvala „Leptir vam priča“ osvojila visoko 3. mjesto.

Tim povodom smo kontaktirali Rahmanu kako bi dobili više informacija o ovoj manifestaciji i njenom nastupu.

Sasvim slučajno sam dobila konkurs „Golubić“, međunarodno takmičenje srednjih i osnovnih škola na koje je trebalo poslati priču.

Odlučila sam se prijaviti i poslala priču pod nazivom “Leptir Vam priča”. Za par dana su me kontaktirali iz Sombora rekavši mi da sam ušla u finale u konkurenciji od 218 radova koje su poslala djeca iz Srbije, Crne Gore, BiH i inostranstva.

Bila sam jedina iz Bosne i na taj način sam bila predstavnica svoje zemlje, svoga grada i svoje škole. Imala sam veliku podršku direktora Srednjoškolskog centra kao i Općine Hadžići.

Neizmjerno sam im zahvalna što su mi omogućili put u Sombor.

U Somboru sam zauzela 3. mjesto u kategoriji srednjih škola. Jako sam ponosna zbog toga, mada, naravno, uvijek može bolje.

I u buduće ću se truditi da na svim međunarodnim takmičenjima svoju Zemlju, svoje Hadžiće i svoju školu predstavim na najljepši mogući način.

Rahmana Kolenda je učenica II razreda Gimnazije u Hadžićima. Autorica je 3 zbirke poezije : “Šareni mali Svijet”, “Sreća se osmijehom piše” i ” Ili hoćeš ili nećeš”.

Njena četvrta knjiga “Ljubav i snovi” uskoro treba ugledati svjetlost dana.

Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja na raznim međunarodnim takmičenjima, uglavnom su to 1. mjesta u Srbiji, Crnoj Gori… Također, dobitnica je “Gasinog pera” za knjigu ” Sreća se osmijehom piše”, u Banja Luci je proglašena “Princezom Dječjeg Carstva”.

Rahmani iskreno čestitamo na svim ovim uspjesima i ne sumnjamo da će ih u budućnosti biti još puno više!