Foto: Pomoć za porodicu Omerović kojoj je izgorjela kuća

Published On 28. November 2012. | By admin | Aktuelnosti, Multimedija Sve

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović posjetio je danas MZ Miševići i porodicu Omerović koja je na Dan državnosti ostala bez krova nad glavom.

Nesipravne električne instalacije izazvale su požar koji je u kratkom vremenu spalio veći dio kuće. Na svu sreću nije bilo povrijeđenih. Načelnik je obećao kako će u skladu s mogućnostima učiniti sve da se izvrši sanacija i pruži pomoć unesrećenoj porodici.

– Mi smo Vehbiji obezbijedili materijal da se kuća pokrije. Kao Općina stojimo na raspolaganju našim građanima o bilo kakvoj situaciji da je riječ. Pratiti ćemo razvoj situacije i djelovat ćemo u skladu sa mogućnostima. Uglavnom porodica Omerović će imati dobre uslove za život prije snijega. Moram pohvaliti građane koji su se brzo organizovali i krenuli u obnovu. Humanosti još ima, a dok je nje ima i budućnost, kazao je između ostalog načelnik Ejubović.

Omerović Vehbija, demobilisani borac ARBiH, otac dvoje djece, zahvalio se na svesrdnoj i brzoj pomoći komšija i Općine. Građane MZ Miševići je organizirao općinski vijećnik Admir Mujanović. Za jedan dan skupljeno je preko 5.000 KM i veći dio građevinskog materijala s namjerom da se kuća obnovi prije najavljenih padavina. Danas smo zatekli njih 30-tak na požarištu. Postavljali su krovnu konstrukciju. Kažu da će do vikenda kuća biti pokrivena.

– Ne znam šta da kažem. Kuća je izgorjela i to me boli. Na svu sreću niko nije stradao. Djeca su spavala kada je požar buknuo i nekako su se spasili. Ja sam bio na terenu. Komšije su mi se našle u ovom teškom trenutku i ne znam šta bih bez njih. Hvala im i hvala načelniku Ejuboviću, kroz suze govori Omerović.