Teška nesreća na gradilištu koridora 5C u Tarčinu

Published On 24. November 2012. | By admin | Crna hronika

U kampu turske firme “Cengiz Insaat”, koja izvodi radove na trasi koridora 5C Vlakovo – Tarčin jučer ujutro dogodila se teška nesreća.

 

Čistio traku
Kako saznaje Dnevni avaz povrijeđen je Muhamed Đulić (32) iz Zenice, koji je radio kao pomoćni radnik na gradilištu. Nesreća se dogodila oko 5.30 sati dok je Đulić čistio pokretnu traku kojom se transportira pijesak i materijal do miješalice za beton.

Pokretna traka nije bila isključena i u jednom trenutku mašina je radniku uhvatila ruku i povukla ga. Kolege su mu pritekle u pomoć i uspjele su iščupati nesretnog mladića, ali mu je mašina otkinula ruku.

On je transportiran u Dom zdravlja u Hadžićima, odakle je upućen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je operiran.
Zabranjen pristup
– Pacijent je primljen oko sedam sati s povredama lijeve ruke, koja je otkinuta u predjelu nadlaktice. Nakon operacije pacijent je smješten na Klinici za ortopediju i traumatologiju – kazala je Biljana Jandrić, portparol KCUS-a.

Iz firme “Cengiz Insaat” nisu htjeli davati bilo kakve komentare. Ekipi “Dnevnog avaza” koja je jučer posjetila ovaj kamp u Tarčinu nije bio dozvoljen pristup, niti ju je iko iz Uprave htio primiti na razgovor.

 

Inspekcija bila na uviđaju
Dženita Gobeljić, portparol Tužilaštva KS, kazala je da je dežurni tužilac obaviješten o ovom slučaju te da su pripadnici MUP-a KS obavili uviđaj na licu mjesta.

– Na mjesto nesreće izašla je i inspekcija zaštite na radu. Nakon što Tužilaštvo dobije izvještaj od MUP-a KS, bit će odlučeno o eventualnom poduzimanju daljnjih mjera – kazala je Gobeljić.