Foto: Saša Papac otvorio zabavni park za djecu u Pazariću

Published On 23. November 2012. | By admin | Aktuelnosti, Multimedija Sve

Mali zabavni park za najmlađe korisnike, danas je svečano otvoren u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidna lica Pazarić.

Projekt su finansirali fudbalski reprezentativci naše zemlje u saradnji s Fondacijom Our Kids (UG Naša djeca), kazala je Agenciji Fena referentica za odnose s javnošću Zavoda Pazarić Sabina Čajić.

Vrijednost projekta je oko 10.000 KM, od čega su reprezentativci osigurali 5.000, Fondacija Our Kids 2.000 i Zavod Pazarić 3.000 KM.
Na otvaranju parka za mališane prisutni su bili predstavnici Our Kidsa iz Mostara i Londona, te bivši nogometni reprezentativac BiH Saša Papac.

”Udruženje Naša djeca u proteklih nekoliko mjeseci kontinuirano pomaže našim najmlađim korisnicima i kroz donacije i volonterski rad”, kazala je Čajić dodavši da ovaj park za najmlađe korisnike znači puno jer će se oni moći igrati i to će uljepšati njihovo djetinjstvo.

Park se nalazi u neposrednoj blizini Drugog paviljona gdje su smješteni najmlađi korisnici Zavoda i opremljen je većom ljuljačkom, dvjema klackalicama i toboganom. Park je prilagođen osobama s posebnim potrebama.

Najmlađi korisnici su za goste pripremili i zabavno plesni-muzički performans.

 

radiosarajevo