Said Husejinović oduševio predstavnike španjolskog kluba!

Published On 18. November 2012. | By admin | Sport

Predstavnici lidera španjolske druge lige, momčadi Elchea, boravili su danas u Sarajevu, a glavni razlog njihovog posjeta glavnom gradu Bosne i Hercegovine bila je utakmica između FK Sarajevo i HŠK Zrinjski, tačnije prva zvijezda tima sa Koševa i nekadašnji “A” reprezentativac Bosne i Hercegovine, Said Husejinović.Read More

Kako saznaje Reprezentacija.ba portal, sportski i tehnički direktori Elchea nisu krili oduševljenje Husejinovićevom predstavom protiv Zrinjskog, u kojoj je ovaj fudbaler još jednom pokazao svoju neupitnu kvalitetu, pa se nećemo iznenaditi ukoliko se fudbaler Sarajeva u budućnosti pridruži Emiru Spahiću u najjačoj europskoj ligi, španjolskoj Primeri, obzirom da Elche ima velike šanse da se u narednoj sezoni nađe u ovom elitnom takmičenju.

Husejinović je večeras protiv Zrinjskog u više navrata pravio odlične prodore kroz protivničku odbranu, driblao i po tri igrača, pokazivao svoju vrhunsku tehniku, ali i kreirao nekoliko asistencija koje njegovi saigrači nisu znali iskoristiti, dok je kod jedinog gola na ovom meču, onog koji je postigao Dupovac u 30. minuti meča, sam započeo akciju centaršutom.

Podsjetimo, Said Husejinović je ugovorom vezan za FK Sarajevo do 20. jula 2013. godine, a njegova tržišna vrijednost procjenjuje se na 600.000 eura prema njemačkoj internetskoj stranici transfermarkt.de.

(Reprezentacija.ba)