Novi selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević: Dolazim u ekipu koja ima i glavu i rep

Published On 13. December 2014. | By admin | Sport
Sretan, ponosan, uzbuđen, radostan… Sve ovo zajedno buknulo je u srcu Mehmeda Baždarevića kada je čuo vijest da je izabran za novog selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nije floskula – legenda Željezničara, fudbala bivše Jugoslavije i Bosne i Hercegovine teško je birala riječi kojima bi opisala svoje emocije. Očito je da će mu trebati vremena da se sabere.

– Ne znam šta bih rekao… Emocije, iznenađenje… Sve u jednom. Kada sam podnio kandidaturu, podjednako sam očekivao i da budem i da ne budem izabran, ali se veći dio mene nadao da ću uspjeti. Kada sam dobio vijest da sam izabran, bio sam izgubljen od sreće. Sretan sam i ponosan, selektor sam svoje zemlje. Ali, sada bih morao malo spustiti loptu na zemlju i krenuti u akciju, kaže Baždarević.

Baždarević tvrdi da neće ispoljavati lažni optimizam, ali niti veliki pesimizam, te naglašava da naša reprezentacija, uprkos teškoj situaciji u kvalifikacionoj grupi, nije otpisana.

– Sigurno je da nije sjajno. Vjerujem da su posljednji rezultati poljuljali tim, ali vjerujem i u to da jedna ili dvije pobjede sve mogu promijeniti. Dolazim u ekipu koja ima i glavu i rep. Sve su to dobri igrači, ali moramo unijeti malo energije među njima. Šanse da odemo na Euro 2016. i dalje postoje i ne smijemo ih minimizirati. Treba raditi i raditi, ali imam energije i motiva. Idemo zajedno da to odradimo. Ova ekipa može pobijediti svakoga, ali kada igra srcem i znanjem, tvrdi novi selektor BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *