Said Husejinović nadomak potpisu za zagrebački Dinamo

Published On 3. January 2013. | By admin | Sport

Said Husejinović bit će novi fudbaler Dinama, prenose brojni bosanskohercegovački mediji. Taj mladi 24-godišnji ofenzivni vezni najbolji je igrač FK Sarajeva.

Mediji navode kako je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić nekoliko puta bio u posjeti Sarajevu kako bi dogovorio prelazak ovog sjajnog veznjaka.

Prema transfermarktu Said Husejinović vrijedi nešto više od 500.000 eura. Iako je nedavno potpisao predugovor s bugarskim CSKA, mladi je veznjak za scsport.ba otkrio kako mu je Dinamo trenutno jedina opcija.

– Dinamo mi više odgovara. Vidim da su u CSKA-u već pričali o mojoj plaći, da im smeta, a meni ne treba da itko zna kolika su mi primanja. Sad je sve na Sarajevu i nadam se da će se uskoro riješiti transfer na Maksimir – rekao je Said.

Sabit Dervišević, čovjek koji brine o karijeri Husejinovića, za Klix.ba je potvrdio da je postignut dogovor između zagrebačkih Modrih i bordo sedmice.

“Sastanak je završen na obostrano zadovoljstvo. Sutra bi Said trebao proći ljekarske preglede i potpisati ugovor sa Dinamom”, rekao je Dervišević.

Dodao je kako će tim sa Koševa dobiti odštetu za Husejinovića, ne preciziravši detalje.