Drama u Sarajevu: Pustio psa na policajce, oni se branili oružjem

Published On 25. September 2014. | By admin | Crna hronika, Vijesti

Prilikom akcije privođenja optuženog Ć. A., jutros u 7:00 sati u ulici Bardakčije, općina Centar Sarajevo, optuženi je na službenike Sudske policije FBiH – Odjeljenje sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo pustio psa, u namjeri onemogućavanja privođenja i pokušaja bjekstva.

Drama u Sarajevu: Pustio psa na policajce, oni se branili oružjem

Službenici sudske policije su tom prilikom upotrijebili vatreno oružje prema psu. Nakon što je savladan otpor optuženog Ć. A., te optuženi smješten u vozilo sudske policije, na mjesto događaja došao je otac optuženog Ć. M. i fizički napao sudskog policajca s namjerom da oslobodi optuženog. Ć. M. je savladan i predat policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo na daljnju nadležnost.

Optuženi Ć. A. je, po naredbi Općinskog suda u Sarajevu od 14. augusta, doveden u prostorije Općinskog suda u Sarajevu radi prisustva glavnom pretresu. Ovom prilikom je na službenom vozilu sudske policije od optuženog pričinjena i manja materijalna šteta, saopćila je Sudska policija FBiH.

Sudska policija FBiH će na okolnosti naprijed navedenog događaja provesti internu istragu nakon čega će biti poznato više činjenica, a o ovom događaju su obaviješteni Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo i MUP Kantona Sarajevo radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Ć. A., koji je od ranije poznat policijskim organima, osumnjičen je da je 23. septembra u pritvor Kazneno popravnog zavoda Sarajevo u đonu papuče pokušao unijeti drogu.

(FENA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *