Intervju: Said Husejinović: U BiH me zovu Pape

Published On 9. January 2013. | By admin | Sport

Dinamovo pojačanje iz Sarajeva Said Husejinović pričao je o svom transferu u Dinamo, vremenu dok je bio u Werderu te pokušajima da ga dovede Hajduk. Otkrio je da ga u Bosni zovu Pape, kao i najboljeg igrača BiH svih vremena Safeta Sušića.

“Kažu da igrom podsjećam na njega”, rekao je Husejinović, koji će danas otputovati sa prvakom Hrvatske na pripreme u Tursku.

Izvanredni veznjak imao je kratku avanturu u Werderu.

“Nisam uspio jer su me ostavili ljudi koji su me doveli. Uzeli su novce od transfera i otišli. Ostao sam sam. Bilo mi je teško, nisam znao njemački jezik, a oni su me ostavili na cjedilu. Udebljao sam se devet kilograma. Sad se ti isti menadžeri javljaju, a niko mi nije ni čestitao na transferu u Dinamo.”

Nekadašnjeg bh. reprezentativca želio je angažovati i Hajduk, ali kako kaže on kaže, tada je imao više kilograma.

“Trener Hajduka Mišo Krstičević pričao je s mojim roditeljima. Htjeli su da dođem u Hajduk, ali tada sam imao previše kilograma i to je propalo.”

Dinamo ga je doveo kao pojačanje. Husejinovića krasi odlična duel igra.

“Kada smo na treninzima u Werderu vježbali jedan na jedan, čuvali su me Naldo i Mertesacker. Naldo mi je jednom šapnuo: “Ajde molim te, samo nemoj ti ići na mene.”

Bio je radostan kada je Domagoj Vida postigao gol za eliminaciju Ludogoreca.

“Utakmicu Dinama i Ludogoreca gledao sam u hotelu. Molio sam Boga da Dinamo zabije. Kada je Vida dao gol, skakao sam kao lud”, kazao je Husejinović i dodao kako bi volio da mladi Alen Halilović zaigra za BiH.