MUP KS: KOD Z.M. PRONAĐEN PIŠTOLJ ZA KOJI NE POSJEDUJE DOZVOLU

Published On 15. October 2014. | By admin | Crna hronika, Vijesti

Noćas u 02.40 sati u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Treće Policijske uprave (III PU) su zaustavili i kontrolirali putničko motorno vozilo marke “audi A4”, reg. oznake A54-M-603, kojim je upravljao Z.M., rođen 1995. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Prilikom pregleda kod njega je pronađen i oduzet pištolj marke “CZ”, cal. 6,35 mm, s okvirom, bez metaka za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.


Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 52. ZONDINOIM-a, Z.M. je lišen slobode i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

DVIJE OSOBE LIŠENE SLOBODE ZBOG UGROŽAVANJA SIGURNOSTI

Policijski službenici IV PU u utorak 14. oktobra u 22.30 sati lišili su slobode K.E., rođenog 1974. i K.E., rođenog 1980., oba nastanjena u Hadžićima, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.E. i K.E. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog krivičnog djela.

RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM U SPORTSKOJ KLADIONICI “PREMIER”

U utorak oko 20.30 sati u ulici Trg nezavisnosti, općina Novi Grad Sarajevo, nepoznata osoba je izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici “Premier”. Tom prilikom maskirana osoba je uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

SAOBRAĆAJNA NEZGODA U ČEVLJANOVIĆIMA

U utorak oko 13.30 sati, na kolovozu magistralnog puta M-18, u mjestu Čevljanovići, općina Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara teretnog motornog vozila marke “VW Cady”, reg. oznake O02-J-312, kojim je upravljao B.E., rođen 1986., nastanjen u Sarajevu i putničkog motornog vozila marke “citroen”, reg. oznake O28-J-758, kojim je upravljao Dž.A., rođen 1971., nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio vozač B.E., a ljekarska pomoć mu je ukazana na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju, dok je lakše povrijeđen Đ.A.. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

KS: 30 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 30 saobraćajnih nezgoda, od toga 27 s materijalnom štetom i tri s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a dvije lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno sedam vozača, 11 osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, sedam motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i osam neregistriranih motornih vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

(Fena)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *