Bh. karatisti osvojili osam medalja na Balkanskom prvenstvu

Published On 19. October 2014. | By admin | Sport

 

Karate reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je osam medalja (jedno zlato, dva srebra i pet bronzi) na seniorskom Balkanskom prvenstvu u Ohridu (Makedonija).

Najsjajnije odličje osvojila je muška reprezentacija u ekipnim borbama u sastavu Admir Zukan, Admir Dautović, Ivan Klepić, Damir Zadro, Haris Škrijelj, Haris Sujković i Željko Zombra.

U 1. kolu bh. karatisti su pobijedili selekciju Bugarske sa 3:0, u polufinalu domaćina Makedoniju sa 3:2, dok su u finalu bili bolji od Hrvatske sa 3:0.

U pojedinačnoj konkurenciji srebrene medalje u borbama su osvojili Admir Zukan (u kategoriji više od 84 kg) i Marin Hrkać (više od 67 kg), dok su bronzana odličja izborili Amila Mekić (do 55 kg), Dajana Crnoglavac (do 55 kg), Edin Muslić (do 60 kg), Anes Čongo (do 75 kg) i Alem Kupusović (do 84 kg).

Na Balkanskom prvenstvu je učestvovalo 214 takmičara i takmičarki iz devet zemalja. Boje BiH ukupno je su branilo je 34 takmičara.

“Navedenim rezultatima nastavljen je kontinuitet u postizanju vrhunskih sportskih rezultata kao i promocija bosanskohercegovačkog karate sporta na međunarodnom planu”, saopćeno je iz Karate saveza BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *