Povrede Cimirota i Velkoskog nisu ozbiljne, protiv Viteza u subotu

Published On 5. November 2014. | By admin | Sport

Zdravstveno stanje u redovima Fudbalskog kluba Sarajevo nakon posljednje ligaške utakmice protiv Željezničara, koju je bordo klub dobio rezultatom 2:1 na stadionu Grbavica je zadovoljavajuće, piše fcsarajevo.ba

Iako su Gojko Cimirot i Krste Velkoski zbog povrede prinudno napustili utakmicu na Grbavici, njihovo zdravstveno stanje je sada, tri dana po završetku utakmice, dobro.

“Zdravstveno stanje u našoj ekipi je puno bolje. Gojko i Krste morali su izaći u toku utakmice protiv Željezničara zbog dobivenih udaraca, te su u posljednjim danima radili individualno, odvojeno od ekipe. Priključuju se u redovni trenažni proces i pod liječničkim nadzorom pratiti ćemo razvoj njihove situacije, kako bi otklonili sve eventualne poteškoće, te ih oporavili za narednu ligašku utakmicu protiv Viteza.”, kazao je fizioterapeut Ismar Hadžibajrić, dodavši:

“Što se tiče ostalih igrača, svi su spremni i nesmetano se odvija trenažni proces.”

Narednog vikenda, Sarajevo igra utakmicu 14. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase” dolazi ekipa Viteza, a utakmica se igra u subotu, 8. novembra, sa početkom u 13.30 sati.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *