Suđenje za ubistvo vozača tramvaja iz Hadžića: Ispitana dvojica očevidaca

Published On 6. November 2014. | By admin | Crna hronika, Vijesti
U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je nastavljeno suđenje Sulejmanu Šehiću (60), koji je 2. juna ove godine u mjestu Zovik u Hadžićima nožem ubio vozača tramvaja Armena Dulića (37) iz Hadžića.

Na ročištu su se pojavili svjedoci Fuad Japalak i Asim Čavrk, koji su se kobnog dana nalazili u autobusu zajedno s Dulićem i Šehićem. Čavrk je, inače, zaposlen u GRAS-u kao vozač autobusa.

– Autobus je stao na privremenom stajalištu kod benzinske pumpe “Bucomerc” s obzirom na to da su se izvodili radovi na putu M-17. Nije bilo problema u autobusu sve dok Šehić nije zatražio od vozača da stane na mjestu gdje nema autobuskog stajališta. Vozač autobusa Narcis Jašarević rekao je Šehiću da ne smije stati, a on ga je provocirao. Armen je pokušao da mu i kao vozač objasni da se ne može tu zaustaviti. Vozilo je stalo, putnici su izašli, a Šehić je Duliću psovao djecu. Izrevoltiran psovkama, Armen je izašao na prva, a Šehić na druga vrata – kazao je Japalak.

Kako je Japalak dalje ispričao, Dulić i Šehić su se udaljili petnaestak metara od autobusa.

– Čuo sam da je jedan od putnika rekao Armenu: “Pazi, ima nož!”, ali mislim da to nije čuo, jer je već izašao. Samo što sam okrenuo glavu na drugu stranu, čuo sam Armenovo zapomaganje. Prvi sam mu pritekao u pomoć. Ubacili smo ga na prvo stepenište autobusa. Rekao sam vozaču da ne čeka ništa nego da okrene vozilo i odmah ide u Hadžiće. Šehić je pobjegao u pravcu naselja Gradac – rekao je ovaj svjedok.

Branilac Senad Dupovac kroz unakrsno ispitivanje ovog svjedoka ukazao je na niz kontradiktornosti. Nastavak suđenja zakazan je za 19. novembar.

avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *