Uhapšen Goran Perčević

Published On 16. November 2014. | By admin | Globus, Vijesti
U Beogradu je uhapšen Goran Perčević, koji je osumnjičen za milionske malverzacije u vezi sa Univerzal bankom, javljaju beogradski mediji.

Policija je Perčevića pronašla u stanu njegovog prijatelja na Banjici.

Nalog za hapšenje Perčevića izdat je zbog milionskih malverzacija i podizanja kredita bez pokrića koji su gurnuli Univerzal banku u propast.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da je izdat nalog za hapšenjem Perčevića zbog malverzacija u privredi “kada je iskorištavanjem svog položaja i ovlaštenja i prekoračenja granica svog ovlaštenja neposredno dogovarao sa rukovodiocima Univerzal banke različito odobravanje i obezbeđivanje kredita firmama”.

Stefanović je naveo da su određenim firmama odobrena 34 kredita u ukupnom iznosu većem od 1,4 milijarde dinara, a “koji se zbog kreditne nesposobnosti i neadakvatnih sredstva /obezbjeđenja/, što se znalo u startu, ne mogu vratiti niti mogu biti u cjelosti vraćeni”.

“To je izazvalo pad adekvatnosti kapitala Univerzal banke… i oduzimanje dozvole za rad i štetu za akcionare i deponente ove banke”, rekao je Stefanović.

Advokatska kancelarija “Nalić”, koja zastupa Perčevića, navela je danas da će se on u ponedeljak, 17. novembra, javiti državnim organima.

Srna


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *