MUPKS – RAZBOJNIŠTVO U PRODAVNICI ” SLOGA” U HADŽIĆIMA

Published On 7. December 2014. | By admin | Crna hronika, Vijesti

U petak, 5. decembra, oko 09.15 sati, u prodavnici “Sloga ” u ulici Omladinska, općina Hadžići, dvije nepoznate osobe su uz prijetnju nožem izvršile krivično djelo razbojništvo nad radnicom H.S. i tom prilikom je otuđen novac. O ovom događaju je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

UPOTREBA VATRENOG ORUŽJA U VOGOŠĆI

U peta,k oko 13.45 sati, obaviještena je Peta Policijska uprava – Policijska stanica Vogošća, da je u ulici P.O. Zvijezda, općina Vogošća, došlo do upotrebe vatrenog oružja. Na licu mjesta policijski službenici PS Vogošća zatekli su D.N. iz Vogošće, koji je izjavio da je u pravcu njega iz vatrenog oružja-pištolja pucao H.A. iz Vogošće, koji se nakon toga udaljio sa lica mjesta. Prilikom upotrebe vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih osoba, dok je došlo do oštećenja na putničkom motornom vozilu marke “alfa romeo”, reg oznaka T89-E-226, vlasništvo D.A. i na vozilu marke “ford fokus”, reg oznaka 085-K-007, vlasništvo B. A.. O ovom događaju je obaviješten Kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj su obavile uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja i pronalasku izvršioca.

RAZBOJNIŠTVO NAD A.E. U HAUSTORU ZGRADE U ULICI MALTA

U petak oko 14.00 sati u službene prostorije Druge PU pristupila je A.E. iz Sarajeva i prijavila da je 4. decembra oko 17.30 sati, u haustoru zgrade u ulici Malta, općina Novo Sarajevo, jedna nepoznata osoba uz upotrebu fizičke snage, nad njom izvršila krivično djelo razbojništvo, kojom prilikom je od nje otuđena torba u kojoj se nalazio novac, mobilni telefon i lična dokumenta. O ovom događaju obaviješten je kantonalni tužilac u Sarajevu. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

RAZBOJNIŠTVO U PRODAVNICI “TD MARKETI”

U petak oko 15.10 sati, u prodavnici “TD Marketi” u ulici Kobilja glava bb, općina Vogošća, nepoznata osoba je uz prijetnju nožem izvršila krivično djelo razbojništvo nad radnicom U.A., kojom prilikom je otuđen novac. O ovom događaju je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

SAOBRAĆAJNA NEZGODA NA ILIDŽI

U petak oko 16.20 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Hrasnička cesta – Igmanska cesta – Ahmeta Ljubunčića, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “opel-astra”, reg oznaka 006-M-807, kojim je upravljala K.M., rođena 1995. godine iz Sarajeva i putničkog motornog vozila marke “citroen-xsara”, reg oznaka E98-0-477,kojim je upravljao H.E., roden 1975. sa Ilidže. U ovoj saobraćajnoj nezgodi kao putnik u vozilu “opel-astra” teške tjelesne povrede zadobila je K.S. rođena 1994. iz Kalesije i ljekarska pomoć joj je ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, nakon čega je upućena na kućno liječenje. Lake tjelesne povrede zadobili su putnica u vozilu “citroen”, H.Dž., rođena 1980. iz Sarajeva, vozač vozila “opel-astra”, K.M. i putnici iz istog vozila K.Lj., rođena 1996. iz Sarajeva i P.N., rođena 1995. iz Sarajeva, i oni su nakon ukazane ljekarske pomoći u KCUS-u upućeni na kućno liječenje. O ovom događaju je upoznat Kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj su obavile uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

G.E. LIŠEN SLOBODE ZBOG DROGE

Policijski službenici Treće PU u petak u 19.10 sati lišili su slobode G.E., rođenog 1988., iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja  droga. G.E. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUPKS-a.

H.A. LIŠEN SLOBODE ZBOG DROGE

Policijski službenici Pete PU – PS Vogošća u petak u 22.45 sati lišili su slobode H.A., rođenog 1989., iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja  droga. H.A. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

KONTROLA SAOBRAĆAJA: 561 PREKRŠAJNI NALOG

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 561 prekršajni nalog, a za lakše prekršaje upozorili 34 vozača. Iz saobraćaja je isključeno 13 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, dvije osobe koje su upravljale motornim vozilom  bez položenog vozačkog ispita, dvije osobe koje su upravljale motornim prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri vozila koja nisu bila registrovana, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

(Fena)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *