U policijskoj potjeri uhapšene četiri osobe

Published On 7. December 2014. | By admin | Crna hronika, Vijesti
Nakon gotovo filmske potjere cestom od mjesta Stara Bila prema Travniku policija je privela četiri osobe. Naime, nakon što su automobilom BMW pokušali pobjeći policiji, pri čemu su iz vozila izbacivali vrećice s drogom skank, privedeni su 30-godišnji vozač K. E. iz Ilijaša te dvojica muškaraca i žena, svi iz Visokog.

 

Kontrola prometa

Vozač BMW-a nije zaustavio automobil na zahtjev policije, nego je bježao u pravcu Travnika, a specijalci su na kraju uspjeli zaustaviti vozilo i privesti osobe koje su se u njemu nalazile.

U toku je njihova kriminalistička obrada radi dokumentiranja krivičnih djela vezanih za zloupotrebu droge.

Epilog je to pojačane kontrole prometa u mjestu Stara Bila kod Viteza, odnosno akcije pojačane kontrole koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona provodi nakon što su posljednjih dana zabilježili desetak razbojništava i prilično veliki broj krađa automobila.

Patrole na ulici

Iz MUP-a SBK najavili su da će pojačanu kontrolu nastaviti i u narednom periodu te mole građane za razumijevanje, s obzirom na to da je planiran povećan broj policijskih patrola na terenu, kao i povremene blokade određenih područja i angažman dodatnog broja policijskih službenika u civilu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *