Svjedočenje Belme Mehmedić na suđenju za ubistvo vozača tramvaja iz Hadžića: Držala sam mu glavu u krilu, krv je šikljala

Published On 7. December 2014. | By admin | Crna hronika, Vijesti
U Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno je suđenje Sulejmanu Šehiću (60), koji je 2. juna ove godine u mjestu Zovik u Hadžićima nožem ubio vozača tramvaja Armena Dulića (37) iz Hadžića.

Na ročištu su se pojavile rodice Belma i Emina Mehmedić. One su ispričale šta se desilo kobnog dana u autobusu.

Pogrdne riječi

– Pila sam tog dana kafu s rodicom Eminom u Hadžićima. Krenule smo autobusom koji je saobraćao na relaciji Ilidža – Bukovići. Vozili smo se prema mjestu Gradac kada je, zbog kanalizacionih radova, autobus nastavio magistralnim putem. Šehić je tražio od vozača Narcisa Jašarevića da stane tamo gdje nije dozvoljeno. Obraćao mu se pogrdnim riječima, poput: “Majmune, zašto ne staneš?” Psovao mu je majku i djecu. Vozač je, uprkos tome, nastavio vožnju. Armen je čitao novine i tihim tonom rekao Šehiću da će stati na sljedećoj stanici, koja nije previše udaljena. Šehić je onda i Armenu počeo psovati majku i djecu – rekla je Belma Mehmedić.

U svom potresnom svjedočenju Belma Mehmedić kazala je da je autobus stao, a Šehić je izašao van.

– Dok je izazio i dalje je psovao Armenu, koji je zatražio od vozača da otvori vrata. Šehić se polako udaljavao i povremeno se okretao. Vidjela sam da mu je Armen prišao te se ubrzo krvav vratio prema autobusu. Šehić se udaljio trčećim korakom u Gradac. Nijaz Mehmedić i Fuad Japalak ubacili su Dulića u autobus. Držala sam mu glavu u krilu. Krv je šikljala iz rane na grudima. Polijevala sam ga vodom, ali Armen nije reagirao. Odmah je odvezen u ambulantu u Hadžiće, ali je, nažalost, preminuo – kazala je Mehmedić te je dodala da optuženog poznaje odranije, jer je svirao harmoniku na jednoj svadbi kojoj je i ona prisustvovala.

Advokat Senad Dupovac ukazao je na kontradiktornosti u iskazu koji je ova svjedokinja jučer dala u odnosu na iskaz dat neposredno nakon događaja u policiji, a poslije i u Tužilaštvu.

– Konstatiram da ste promijenili iskaz – poručio je Dupovac ovoj svjedokinji.

Čule priče

Iskaz Emine Mehmedić nije se umnogome razlikovao od iskaza njene rodice Belme. One su obje rekle kako su u mjestu u kojem žive, čule da je Šehić ranije osuđivan, i to za napad na čovjeka koji je ostao invalid.

Advokat Dupovac iskazao je negodovanje zbog ove konstatacije, rekavši da se to desilo 1995. godine, kada su svjedokinje rođene.

Nastavak suđenja zakazan je za 17. decembar.

avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *