Taekwondo klub “Centar” Hadžići

Published On 28. December 2012. | By admin | Globus

Taekwondo klub “Centar” Hadžići nastao je kao produkt entuzijazma roditelja koji su evidentirali najveći problem društva u našoj općini.

Svaki roditelj dođe u situaciju da razmišlja gdje usmjeriti dijete i njegovu pažnju van školeskih aktivnosti. Grupa roditelja odlučila je da registruje klub TKD “Centar” koji bi okupljao djecu i omladinu sa naše općine a bez naplate bilo kakve članarine, jedan dio sredstva koje djeca i roditelji izdvajaju je uplata osobnog osiguranja zbor prirode sporta.

TKD “Centar” je društvena organizacija u kojoj su slobodno dobrovoljno udruženi građani koji su se organizovali radi zadovoljavanja zajedničkih interesa iz oblasti sporta, vršenja određenih društvenih aktivnosti iz ove oblasti sa sportom i sportskim aktivnostima.

Svaki građanin pod jednakim uslovima u skladu sa pravilnikom TKD kluba Centar može postat član udruženja.

Cilj udruženja je razvijanje i omasovljivanje te unaprijeđenje taekwondo vještine i sporta u skladu sa opšte društvenim razvojem i politikom razvoja fizičke kulture u sportskim društvima u cilju postizanja fizičke kulture, zdravstvenog stanja radne sposobnosti, razvijanja drugarstveno radnih navika i sklonosti za društveni život. Stalna saradnja sa sportskim i društvenim organizacijama, udruženja organa i lica a sve u cilju unaprijeđenja i razvoja taekwondo vještine.

Taekwondo klub Centar osnovan je 07.01.2004 godine, registrovan je u federalnom ministarstvu pravde i taekwondo savezu BiH.

Počinje sa radom krajem 2009 godine gdje broji oko 10 članova. Godinu dana kasnije klub okuplja 130 članova raznih uzrasta.