Portal Epoha.ba proglasio najbolje sportiste : Oni su ponos Hadžića,KS i BiH

Published On 25. January 2015. | By saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Sport, Vijesti

U hotelu „Seos“ u Hadžićima, u prisustvu velikog broja gostiju  i sportista danas su na svečan način, u izboru portala Epoha.ba  uručena   priznanja najboljim sportistima Općine Hadžići za 20013. i 2014. godinu. U proteklom periodu, na domaćim i međunarodnim takmičenjima, osvajali su prva mjesta,obarali rekorde, postajali državni prvaci, osvajali medalje na evropskim takmičenjima…

Za  sportsku legendu  Općine Hadžići  posthumno  je proglašen  Dževad Kulenović,  igrač, trener, i rukovodilac Radnika. Čitav svoj život posvetio je ovom klubu i Općini  Hadžići. Sa Svetozarom Vujevićem, bivšem rezprezentativcem Jugoslavije jedan je od  najboljih i najzaslužniji za razvoj fudbala na području Općine. Još dok je bio igrač zvali su ga veliki klubovi,  ali sve do kraja života ostao je vjeran svoj klubu i Hadžićima .Nakon završetka igračke karijere u više navarata bio je trener i postigao uspješne rezultate.

Ahmed Dilek, tekvando klub  Zlatni ljiljani  je trener godine.
Sa svojom ekipom osvojio je veliki broj medalja, a ovaj klub pod njegovim rukovodstvom blista i na evropskim takmičenjima.“ Zlatni ljiljani“ su  jedan od najboljih klubova u BiH , a o njihovom uspehu govore rezultati i medalje sa međunarodnih takmičenja.

Za sportskog radnika za 2013. godinu proglašen je Ibrahim Durmo  trener i predsjednik Streljsčkog kluba Igman.Mada je nakon rata  klub ostao bez igdje ičega zahvaljući upravo njemu, strijelci Hadžića uzdigli su se u visine i danas je ovo jedan od  vodećih klubova kada je streljaštvo u pitanju. Tome govori i činjenica da više godina imaju plasman za evropscu scenu, mada nemaju ni minimalne uslove za rad.Zahvaljući Durmi danas se strelci takmiče u Pemjer ligi BiH i ovo je jedini premjerligaš na području ove Općine.

 Za najbolje  ekipe  za 2013. godinu proglašavaju se zajedno: Tekvando klub Zlatni ljiljani, Streljački klub Igman i Atleski klub Sarajevo.

Tekvando klub Zlatni ljiljani

Trebalo bi nam dosta vrememena i prostora kada bi samo nabrojali gdje je sve ovaj klub učestvovao i kakve je rezultate postigao. Takmičari tekvando kluba Zlatni ljiljani  na najbolji način prezentovali su Hadžiće i BiH, i na tome im čestitamo..

Streljački klub Igman

Hadžićki strijelci  takmičenje su počeli sa posuđenim puškama.Nisu imali  ništa, a i danas kao gosti takmiče se u Zenici pošto Hadžići nemaju adekvatnu steljanu. Pa, i pored toga blistaju na svim poljima. Ovo je nastavak jednog uspješnog rada od prije rata. U bivšoj Jugoslavili streljački klub Igman bio je jedan od najboljih klubova. Jednom su čak osvojili i treće mjesto, pored velikih ekipa iz Beograda, Zagreba. Ljubljane i drugih jakih klubova. Taj entuzijazam nosi ih  do danas, i to razlog što i pored takvih uslova bilježe uspjehe.
Atletski klub Sarajevo – Hadžići

Hadžići su imali veliku tradiciju kada je atletika u pitanju.Osnovci i srednjoškolci godinama su najbolji  u KS kada je ovaj sport u pitanju.Pored masovnisti atletičari Sarajeva imaju velike rezultate na međunarodnim takmičenjima. Moramo istaći   i stručno vođenje Muhameda Fisovićam, pod čijom palicom atletičari iz Hadžića obaraju  državne rekorde,  a zapaženi su  i na međunarodnoj sceni.

Najperspektivnije  sportaši  Hadžića  za 2013. godinu su:

Ajla  Reizbegović, tekvando
Adela Ćomor, atletika
Ela Ćibo, tekvando

Ajla Reizbegović je za ovo priznanje prdložena od tekvando kluba Zlatni ljiljana, mada je uspješna i kao ateltičarka. Svestrana mlada sportiskinja kojoj se predviđa blistava budućnost. Trebalo bi nam dosta vremena i prostora da bi nabrojali sve nastupe, rezultate i medalje. Umjesto toga samo jedna riječ: Čestitamo!

Adela Ćomor  U plejadu mladih sportista koji mnogo obećavaju je i ova atletičarka Sarajeva.Da se radi o nadarenoj sportiskinji najbolje govore rezultati i prognoze stručnjaka da će, ako nastavi ovakvo raditi ,iza sebi imati velike rezultate.

Treća najperspektivnija  sportašića je Ela Ćibo, tekvando.

Velike uspjehe ostvarila i na međunarodnoj sceni.Pobjeđivala velike, jače protivnike, što govori da Ela velikim koracima korača naprijed i da neće proći mnogo vremena da postigne rezultate za divljenje.

Sportista godine za 2013. godinu je Alija Imamović, atletika, državni prvak  na 1.000 metara  .Da  za budućnost Hadžićkog sporta ne treba brinuti najbolje nam govore  njegovi rezultati. Biti prvak države u nekoj disciplini ili grani sporta san je svakog sportiste. Taj san Alija je već odsanjao.  Postigao  najbolji rezultat i sada grabi ka još većem uspjehu. Bilježi ga i na međunarodnoj sceni, a to je, kažu najbolje mjerilo za nekolikog sportistu

Sportašica godine za 2013. godinu  je skijašica  Šejla Merdanović.

Rezultatima i plasmanom na mnogim takmičenjima  ova mlada skijašica godinama skreće  pažnju na sebe. Za nju kažu da je jedna od  najtalentovanih skijašica u Evropi, i da bi uz  dobar i stručan rad mogla postići i rezultate svjetskih  razmjera, što joj mi od srca želimo

 

Za najuspješnijeg trenera u 20014 godini  žiri je proglasio Ibrahima Durmu, Streljački klub Igman.

Strijelci Igmana za prošlu takmiarsku sezonu osvojili su prvo mjesto u Premjer ligi BiH. Oni su bili šampioni države. Kažemo bili jer zbog neuplaćene kotizacije klubu su  oduzeti bodovi i zvanično su zauzeli treće mjesto.

Sve ovo govori da bi nadležni morali posvetiti više pažnje klubovima i pojedincima koji postižu uspjehe. Više godina zaredom klub ostvaruje plasman za odlazak na evropsku scenu.

Biti prvak u državi, takmičiti se sa posuđenim puškama od svojih protivnika, biti stalno gosti jer Hadžići nemaju adekvatnu streljanu,  svakako  je uspjeh koji se rijetko viđa, i zato im čestitamo.

Amar Bratić je sportista Hadžića za 2014. godinu. Već smo rekli da su strijelci Igmana po takmičarskim rezultatima šampioni države, a to je  velika zasluga njihovim takmičara. Od muškaraca posebno se istakao Amar Bratić, koji je imao uspješnu sezonu i klubu donio značajan broj bodova.Kako se uz dobar i stručan rad, upornost takmičara, a Amaru toga, kako kaže njegov trener nikada nije manjkalo, mogu postići vrhunski rezultati pokazuju ovaj takmičar, za koga će se u narednom periodu, vjrujemo, još mnogo toga lijepog čuti.

Sportiskinja Hadžića za 2014. godinu je Amina Lokvančić, streljački klub Igman. Kao što vidite  ova priznanja idu u ruke strijelaca. Zar nije fenomen kada od svoga protivnika uzmete pušku da bi se takmičili, a predhodno je niste ni ispitali, probali, s njom  pucati , a postignete rezultat daleko bolji  od protivnike čije je oružje.Tome bi mjesto bilo i u rubrici“ Vjerovali ili ne,“ a takve rezultate postigla je Amila, najbolja sportašica Hadžića za 20014. godinu.Pored dobrog uspeha na sportskom polju, Amilu, kao uostalom i sve današnje najbolji sportisti krasi i druge velike odlike. Odlični su i primjerni učenici.Amili i svima vama čestitamo.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *